Vrouwen schenken 15.000 beha’s voor het goede doel


 
© Thinkstock.

De inzamelactie van 15 Vlaamse lingeriewinkels voor Oxfam-Solidariteit is een groot succes geworden. Dat meldt Oxfam vandaag in een persbericht. Zo’n 15.000 gebruikte maar nog bruikbare bh’s werden binnengebracht. Die krijgen binnenkort een tweede leven via de Oxfam-tweedehandswinkels. De verkoop moet circa 25.000 euro opbrengen voor Oxfam-projecten.

Van 3 tot 30 november riepen 15 Vlaamse lingeriezaken vrouwen op om hun bustehouders uit de kast te halen en een tweede leven te geven, onder het motto ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’. Naar schatting één op de drie bh’s blijft immers in de kast liggen. Tegelijk hebben duizenden vrouwen het geld niet om dure lingerie te kopen. Wie een gebruikte maar nog bruikbare bh schonk, kreeg een waardebon van 10 euro in ruil.

De actie leverde liefst 15.000 bh’s op. Soms waren er speciale donaties, zoals die van een vrouw die borstkanker overwon en een borstreconstructie onderging: zij doneerde haar prothesebh’s én protheses. En een weduwnaar schonk de lingerie van zijn pas overleden vrouw. “Dat zou ze zelf ook met veel overtuiging gedaan hebben”, zei hij.

De bh’s krijgen nu een tweede leven via de tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit. Ze komen daar in de rekken voor 5 à 10 euro per stuk.

“Bij het begin van de actie dachten we aan zo’n 5.000 stuks en gaandeweg hoopten we dat we er 10.000 zouden halen”, zegt Frederic Van Hauteghem, verantwoordelijke voor de Oxfam-tweedehandswinkels. “Maar dit is echt een ongelooflijk resultaat. Bovendien is de kwaliteit erg goed: 50 à 60 procent van de opgehaalde bh’s is nog bruikbaar.”

Oxfam-Solidariteit hoopt op een netto-opbrengst van 25.000 euro. Geld dat meteen naar projecten en programma’s zal gaan in Centraal-Amerika, Afrika en Azië. Ook vrouwen aan de andere kant van de wereld profiteren op die manier van de succesvolle Belgische actie.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2149433/2014/12/11/Vrouwen-schenken-15-000-beha-s-voor-het-goede-doel.dhtml

Dat is toch weer een mooi gebaar van heel wat vrouwen om andere vrouwen te helpen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM