Wat je nachtmerries je willen zeggen (en hoe er komaf mee te maken)

© Thinkstock.

De feestdagen veroorzaken bij vrouwen heel wat stress. Niet alleen de praktische organisatie van de feestdagen maar ook de ontmoetingen met soms moeilijke familieleden kunnen velen te veel worden. Deze zorgen kunnen de kans op nachtmerries of angstdromen verhogen in deze hectische periode. Je dromen verklaren waar je onbewust mee worstelt. We leggen de betekenis van veel voorkomende nachtelijke dromen uit, zodat je ze in de toekomst kan voorkomen.

– Droom: je bent in nood en kan niet bellen. Ben je iemand die geen nee kan zeggen en nooit hulp kan aanvaarden? Deze nachtmerrie overkomt vaak gestresseerde perfectionisten. Om je stress te beperken vraag je aan familie en vrienden om bijvoorbeeld het dessert te maken. Dit zal de druk bij jou beperken. De moeilijkste stap is de eerste: het vragen.

– Droom: het missen van het vliegtuig, bus of een deadline. Mensen die dit vaak dromen, kampen met stress, angst en frustraties dat ze constant opportuniteiten missen. Hierdoor zijn zo overweldigd dat ze zelden deadlines halen. Als deze droom terugkomt, is het belangrijk om prioriteiten voorop te stellen. Adem eens diep in, bekijk wat je wel kunt doen en laat al de rest los.

– Droom: de telefoon werkt niet. Deze frustrerende gebeurtenis is een variant van de eerste. Vaak zit de dromer vast in een situatie waarbij ze het gevoel hebben dat niemand luistert of ze kunnen hun echte emoties niet communiceren. Dit type droom maakt duidelijk dat je iets wilt vertellen maar dat je het niet durft of dat je moeite hebt om je uit te drukken.

– Droom: je hebt examens, bent een tekst vergeten op het podium of je vindt de weg niet. Deze droom kan aantonen dat je het gevoel hebt niet voorbereid te zijn of dat je getest wordt. Mensen die met uitstelgedrag kampen, kunnen deze droom vaak beleven. Durf hulp bij de voorbereidingen te vragen, betrek er ook de kinderen bij. Het moet ook niet allemaal perfect zijn, zo is het bijvoorbeeld niet erg om te eten van een ongestreken tafellaken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2149293/2014/12/11/Wat-je-nachtmerries-je-willen-zeggen-en-hoe-er-komaf-mee-te-maken-.dhtml

Een nachtmerrie heel wat mensen hebben er een angst voor willen snel uit die droom komen. Maar een nachtmerrie is ook iets positiefs dat men erin kan vinden. Meestal zullen nachtmerries voorkomen dat men in een turbulente tijd zit, of dat je iets zwaar te verwerken hebt. Nu kan het ook zijn dat een nachtmerrie ook je aandacht vraag voor iets of voor iemand. Dat komt allemaal voor in zo een angstaanjagende droom.
Je zal ervan af komen als je met alles vrede genomen hebt door de inzichten ervan in te zien.
Zo was gisteren toevallig op tv een jonge vrouw die haar ongeboren kindje verloor, op dat moment kreeg ze nachtmerries van haar zus die in verwachting was maar die dood zou gaan mocht ze in verwachting geraken en een kind op de wereld zetten. Nu ze vertelde dat er tegen maar de zus stond er niet voor open. Op een moment krijgt ze te horen dat haar zus in verwachting is, maar na enkele weken krijgt ze telefoon dat ze een miskraam gehad heeft. Wat de zus haar niet vertelde was dat het eigenlijk goed was, want de vrouw zou het niet halen als het kindje geboren zou worden door een zware bloedklonters die in haar bloedbaan zitten.
Nadat ze het hoorde zijn ook de nachtmerries gestopt bij de zus. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM