De voordelen van sporten zonder slipje (bij vrouwen)

© thinkstock.

Slapen zonder slipje heeft heel wat voordelen voor dames: het voelt niet alleen comfortabeler maar is ook gezonder. Het bed is trouwens niet de enige plek waar dat kleine stukje stof in de weg kan zitten. Ook tijdens het sporten is het dragen van ondergoed niet zo vanzelfsprekend. Shape, gerenommeerd fitnessblad voor vrouwen, zocht daarom uit of het niet beter is om zonder ondergoed te sporten en ook daar blijken een aantal voordelen aan verbonden. Ontdek ze hier.

© thinkstock

Sportbroeken en leggings zijn vandaag de dag gemaakt om zonder slipje te dragen omdat ze vaak een (drie)dubbel laagje bevatten dat zweet en vocht absorbeert. Op voorwaarde dat je je broek na elke sportsessie wast, is het bovendien hygiënischer dan het dragen van ondergoed. Meestal trek je je sportbroek na je training uit terwijl je je slipje nog een (halve) dag aanhoudt. Door je onderbroek aan te houden, blijft die vaak nat en vochtig door het zweet dat je verloor. Door het warme klimaat in je slipje is het gemakkelijker voor bacteriën en schimmels om er te overleven. “Daarom kies je beter voor een sportbroek die je meteen kan uittrekken in de kleedkamer. Natuurlijk kan je ook je onderbroek na het trainen veranderen, maar hoeveel vrouwen doen écht die moeite?”, stelt Christine O’Connor.

Hoewel leggings een van de beste sportoutfits zijn, omdat ze licht en dun zijn, is het opletten geblazen wanneer je zonder slipje de fitnesszaal betreedt. De stof waaruit de legging gemaakt is, is vaak erg rekbaar waardoor hij al snel doorzichtig wordt. Een van de laatste dingen die je wilt, is natuurlijk het feit dat iedereen kan zien dat je zonder ondergoed aan het sporten bent. Onderwerp daarom je legging thuis aan grondige test en kies voor een dikke stof of een echte sportbroek. Zo verkom je heel wat gênante momenten.

Wie geen afscheid kan nemen vanhaar  slipje hoeft zich bovendien geen zorgen te maken. Zo kan je natuurlijk ook sporten met ondergoed aan, alleen moet je goed nadenken wat voor soort ondergoed je nu net aantrekt. Wanneer er een lange sportsessie op het programma staat, kies je best voor een zachte stof om te vermijden dat je huid irriteert. Kanten of satijnen broekjes laat je dan ook beter in je lade liggen voor op een ander moment.

Heel wat vrouwen durven dan ook wel eens een string aantrekken omdat het geen vervelende aftekeningen oplevert en je er gemakkelijk in kunt bewegen. Strings zijn dan ook aantrekkelijk… maar vooral voor bacteriën. De stof beweegt vaker mee wanneer je sport en zit ook dichter tegen je huid waardoor bacteriën bijna vrij spel krijgen. Door dokters worden ze soms dan ook een ‘snelweg voor beestje’ tussen je vagina en billen genoemd.

Heb je last van incontinentie tijdens het sporten? Blijf dan trouw aan je favoriete slipje. Er is niets zo gênant dan te moeten constateren dat er een ongelukje is gebeurd. Hoe meer lagen betekenen op die momenten net hoe meer zekerheid.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/292/Sporttips/article/detail/2145411/2014/12/08/De-voordelen-van-sporten-zonder-slipje-bij-vrouwen-.dhtml

Of er voordelen aan zitten mmm, dan alleen de aftekening. Dan heb je nog altijd sport slipjes die echt goed aansluiten en niet tot een probleem gezien gevoeld worden. Want als men sport zweet men en ook dat kan een aftekening geven aan de sportkleding als je geen slipje draagt. Maar goed dat zal een vrouw dan wel beter weten. Ook mag men niet vergeten dat bepaalde sportkleding schuurt tussen de benen en zo toch ook voor problemen kan zorgen. 

Misschien zijn er vrouwelijke lezers die sliploos sporten en die echt hun ervaring willen delen, de voor en nadelen van een slipje tijdens het sporten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties