TEST SEKSUALITEIT: DE KLEINE LIPPEN VAN DE VAGINA

De kleine vaginalippen, een belangrijke intieme, erogene zone, zijn voor velen een vrij onbekend terrein. Ze zijn meer een plek van doorgang dan een plek waar men verblijft. En toch, het is goed er eens te verblijven!

Weet u dat in bepaalde bevolkingsgroepen de vrouwen aan de kleine lippen trekken om ze zo groot mogelijk te maken? Dit is een teken van sensualiteit en erotiek voor hun partner die dan weer leert hoe de kleine lippen te masseren en te strelen…

De kleine schaamlippen zijn asymmetrisch. De ene is altijd groter dan de andere.

Men stelt altijd verschillen vast tussen de kleine schaamlippen van een vrouw, zowel in de breedte, de lengte als de dikte. Het weefsel van de kleine schaamlippen is vergelijkbaar met dat van het scrotum bij de man. Ook bij hem is deze zone asymmetrisch.

De kleine schaamlippen zien er donkerder uit dan de huid. Dat kan gaan van roze tot grijs of zelfs diepzwart.

Het kleurenpalet van de kleine schaamlippen is zeer uitgebreid. De roze kleur aan de binnenkant is niet dezelfde als aan de buitenkant.

De zone begrensd door de binnenkant van de kleine schaamlippen is het “voorhof”.

Zo heet de zone net voor de ingang van de vagina. Wanneer deze zone ontstoken is, spreekt men van vestibulitis, dat afgeleid is van vestibulum, het Latijnse woord voor voorhof.

De kleine schaamlippen steken bij de overgrote meerderheid van de vrouwen uit de grote schaamlippen.

Bij ongeveer 8 op de 10 vrouwen, steken de kleine schaamlippen uit de grote. Heel wat vrouwen zijn daarvan niet op de hoogte en dat kan hencomplexen bezorgen wanneer ze zichzelf van dichtbij bekijken. Laten we ook niet vergeten dat de kleine schaamlippen nog opzwellen door seksueleopwinding.

De vorm van de kleine schaamlippen verandert in de loop der jaren, in het bijzonder tijdens de puberteit, wanneer ze duidelijk groter worden.

Tijdens de puberteit en onder invloed van de geslachtshormonen, worden de kleine schaamlippen, die voordien zeer klein waren, plots groter. Meestal steken ze dan uit de grote schaamlippen. Dat fenomeen is volledig normaal, net als de groei van de borsten en het verschijnen van schaamhaar.

Ja, de kleine schaamlippen vormen een belangrijke erogene zone.

De kleine schaamlippen vormen een reële erogene zone, die gevoelig is voor strelingen. Het gaat zelfs om een belangrijke zone bij het begin van de penetratie.

De kleine schaamlippen zwellen op door de seksuele opwinding.

De kleine schaamlippen bevatten erectiel weefsel, dat opzwelt onder invloed van erotische stimulatie. De schaamlippen blijven gezwollen tijdens de seksuele betrekkingen en vaak nog enkele minuten daarna. Bij sommige vrouwen, kan dat zelfs nog enkele uren duren.

De klieren van Bartholin, die dienen voor de lubrificatie van de ingang van de vagina, bevinden zich aan de binnenkant van de kleine schaamlippen.

Deze klieren bevinden zich in de kleine schaamlippen. Ze produceren een vloeistof tijdens de seksuele opwinding. Ze kunnen soms verstopt raken, waardoor pijn en een zwelling ontstaan in een kleine schaamlip. Dit heet bartholinitis.

Bij de besnijdenis worden de kleine schaamlippen zeer dikwijls samen met de clitoris weggesneden.

Bij zeer veel besneden vrouwen, werd niet alleen de clitoris, maar ook de kleine schaamlippen weggesneden. Infibulatie of het dichtnaaien van de kleine schaamlippen komt minder vaak voor, ook al is deze praktijk gebruikelijk in sommige delen van Afrika.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/test-seksualiteit-de-kleine-lippen-van-de-vagina/actueel/1657

Misschien toch eens nuttig om te weten hoe eigenlijk een vagina in elkaar zit. En dat er toch meer aan zit dan alleen maar om het voor bepaalde dingen te gebruiken. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM