“Vrouwen moeten menstrueel verlof krijgen”

  © thinkstock.

Lig jij ook iedere maand dubbel van de krampen, en slaan je hormonen ook elke keer weer op hol? Dan zijn er misschien goede vooruitzichten voor jou. Gedis Grudzinskas, professor in de gynaecologie, ijvert immers voor menstrueel verlof. “Vrouwen moeten iedere maand een paar dagen betaald verlof krijgen tijdens hun maandstonden”, meent de Brit.

© thinkstock.

Je hoort het goed, betaald menstrueel verlof zou wel eens waarheid kunnen worden. In landen als Japan en Indonesië is het al legaal, en ook in Canada wordt erover gediscussieerd. Dan kan Europa niet achterblijven, vindt Grudzinskas, een leidende figuur in de reproductieve geneeskunde. Een straffe uitspraak, maar volgens de prof is het gewoon “logisch”.

Veel vrouwen voelen zich echt verschrikkelijk tijdens hun regels”, klinkt het. “Gaan werken is dan echt een gevecht met hun lichaam, en de prestaties lijden er logischerwijs ook onder.” Hij is ervan overtuigd dat het menstrueel verlof uiteindelijk de productiviteit op het werk ten goede zal komen. “Vrouwen zullen zich gelukkiger en comfortabeler voelen in hun werkomgeving, en dat komt hun werklust ten goede.”

Natuurlijk ijvert de prof niet voor een week betaald verlof per maand voor elke vrouw. “Het is enkel voor de dames die erg veel last hebben. 1 à 3 dagen lijkt me ook meer dan voldoende, maar dan moet je het wel gescheiden houden van het ziekteverlof. Het is dan ook geen ziekte.” Vrouwen hoeven volgens hem ook geen bewijs voor te leggen dat ze hun regels hebben. “Na verloop van tijd zullen werkgevers wel een patroon kunnen opmerken, of net niet.”

Niet eerlijk tegenover mannen? Daar moeten ze zich maar overheen zetten, aldus Grudzinskas. “Het zijn niet mannen die maandstonden hebben, of zwangerschap, IVF of bevallingen moeten doorstaan. Ze moeten het maar begrijpen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2141293/2014/12/04/Vrouwen-moeten-menstrueel-verlof-krijgen.dhtml

Sorry vrouwen maar dit zou ik te gek vinden, mocht dit er komen. Ik kan best begrijpen dat bepaalde vrouwen echt afzien van hun maandelijkse problemen, maar om hier menstrueel verlof aan te koppelen dat vind ik al heel ver gezocht.
Vrouwen zouden moeten leren om anders ermee om te gaan, zodat ze zich niet slecht of ziek voelen. De PMS pijnen oke dat kan pijnlijk zijn maar als men het weet dat men het krijgt kan men zich er ook tegen wapenen. Net als migraine of hoofdpijn dat hardnekkig kan zijn en daar heb ik wel begrip voor als men er ziekte verlof voor kan nemen. Maar meestal is dat maar een dag tot enkele dagen.

Sorry vrouwen maar hier zou ik me niet overheen kunnen zetten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM