Duitsland wil doodgeslagen heldin (23) eren met medaille

ZINLOOS GEWELD Met een verjaardagstaart aan haar ziekenhuisbed. Zo namen de ouders afscheid van hun geliefde dochter Tugce. De Duitse werd door een groepje brutale mannen hersendood geslagen op de parking van een McDonald’s in Duitsland. De moedige Tugce was tussenbeide gekomen toen de mannen twee meisjes in een filiaal van de hamburgerketen lastigvielen. Ze heeft haar heldhaftige optreden intussen met haar leven betaald. Meer dan honderdduizend Duitsers vragen in een petitie om de 23-jarige studente postuum de hoogste Duitse onderscheiding te geven, in de vorm van een medaille.

De Duitse politie roept getuigen van het incident op om zich te melden. De gruwelijke feiten vonden plaats op 15 november. “Iedereen zal Tugce missen en wij gaan vooral haar gulle en warme lach missen”, aldus haar vader in de Duitse krant Bild. Hij nam samen met zijn vrouw afscheid van zijn dochter op haar verjaardag, twee dagen nadat de jonge vrouw hersendood verklaard werd. “De eerste dag zonder haar is de eerste dag van een leven zonder toekomst.”

Boodschappen van hoop, verdriet en verslagenheid. © epa.
Onder het raam van de ziekenhuiskamer waar Tugce lag, werden meer dan 1.500 boodschappen van hoop en beterschap achtergelaten, samen met bloemen. Het waren vaak ook woorden van bewondering voor haar moedige optreden. Want moedig was ze zeker, de 23-jarige. Toen ze op 15 november zag hoe twee meisjes in een McDonald’s lastiggevallen werden door een groepje mannen, aarzelde ze niet. Ze stapte op de boosdoeners af en vroeg hen om de meisjes met rust te laten. Dat was niet naar de zin van het groepje en toen Tugce de parking opstapte van het restaurant werd ze door de mannen brutaal aangevallen en in elkaar geschopt. Ze raakte in een coma en zou nooit meer ontwaken.

Haar lichaam werd intussen overgebracht naar een forensisch instituut in Frankfurt voor een autopsie waar de precieze doodsoorzaak vastgesteld zal worden. De politie wil ook achterhalen waar de dodelijke slagen uitgedeeld werden, in het restaurant of op de parking. Intussen werd al een jongeman van achttien opgepakt op beschuldiging van het toebrengen van ernstige slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Pas nu -zestien dagen na de feiten- hebben de twee meisjes die door Tugce gered werden zich gemeld bij de politie.

Tugce aarzelde niet toen twee meisjes door een bende lastiggevallen werden in een filiaal van McDonald’s. De 23-jarige Duitse bekocht haar moedige optreden met haar leven. © ap.
De Duitse president Joachim Gauck heeft in een brief aan de ouders zijn medeleven uitgedrukt. Hij stelt dat dat de jonge vrouw “alle dankbaarheid en respect'” verdient. “Op een moment dat anderen wegkijken, nam Tugce haar verantwoordelijkheid en handelde ze op een moedige manier”, luidt het in de brief. Al meer dan tienduizend uitingen van medeleven en sympathie werden op een website achtergelaten voor Tugce. McDonald’s liet in een mededeling het volgende weten: “De brutale aanval heeft ons allemaal geraakt, vooral het personeel van het restaurant in Offenbach, Kaserlei.”

De dokters van het ziekenhuis in Offenbach stellen dat de 23-jarige vandaag nog mensen helpt en een tweede leven geeft door haar orgaandonaties.

© epa.
© epa.
© epa.
© ap.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2137414/2014/12/01/Duitsland-wil-doodgeslagen-heldin-23-eren-met-medaille.dhtml
Beste lezers laten we mee even in stilte een kaars in ons gevoel branden voor dit meisje dat te hulp schoot en het met het leven moet bekopen. Waarom waarom het zinloos geweld en dan nog op een jonge vrouw met drie mannen. Als je hier aangekomen bent met lezen heb ik echt respect dat je even stil staat en als je kinderen hebt hen toch laat zien dat zoiets gebeurd. 
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM