Deze gezondheidsvoordelen heb je te danken aan je relatie

© thinkstock.

Ondanks het feit dat je soms heel wat moet opgeven wanneer je een serieuze relatie aangaat, heeft een relatie toch heel wat voordelen voor je geest én lichaam. Ontdek hier waarom een partner hebben écht goed voor je is.

In het prille begin van je relatie gieren de hormonen door je lijf (op soms ongepaste momenten). De plotse opstoot van stoffen zoals testosteron, oestrogeen en dopamine geven je niet alleen een leuk gevoel maar zorgen ook voor een beter immuunsysteem. Het feit dat je nu een serieuze relatie hebt, zorgt er meestal ook voor dat je je levensstijl aanpast en dat is meestal positief. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen en (vooral) mannen langer leven wanneer ze een relatie hebben of getrouwd zijn. Mannen drinken bijvoorbeeld minder dan wanneer ze single zijn omdat ze niet alleen aan zichzelf maar ook aan hun partner moeten denken.

Natuurlijk brengt een vrijpartij met je geliefde heel wat positieve effecten met zich mee: het ontspant je geest, verbetert de conditie van je hart- en bloedvaten en vermindert de kans op prostaatkanker en incontinentie. Daarnaast voel je je gewoon heel wat zelfzekerder wanneer je een partner aan je zijde hebt staan en dat weerspiegelt zich op allerlei vlakken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/522/Partnerkeuze/article/detail/2135139/2014/11/28/Deze-gezondheidsvoordelen-heb-je-te-danken-aan-je-relatie.dhtml

Een goede en standvastige relatie komt ten goede voor je gezondheid. Dat klopt wel ergens, want men ziet toch vaak in een relatie die niet goed loopt dat er lichamelijke problemen zich voordoen. Ook natuurlijk is een goede vrijpartij in een relatie ook goed. Want het laat iets voelen naar elkaar toe. Wel is het zo dat je in het begin op ieder moment die gevoelens kan delen, maar na een tijd is het nog juist wanneer het punt hoog is laat me het zo uitdrukken. Want op een moment spelen soms andere dingen partner. Maar laat het zeker niet verwateren, ook praten is belangrijk om je gezond te blijven voelen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM