4 SOORTEN VRIENDEN(IN) DIE JE MEER ZOU KUNNEN WAARDEREN

4 soorten vriendinnen die je meer zou kunnen waarderen

Vriendinnen: net als jij zijn ze niet perfect. De een is bijvoorbeeld wel heel serieus en de ander gedraagt zich soms als een clown. Is dat erg? Nee, want bepaalde ‘lastige’ types kunnen ook héél leuk zijn. Vier voorbeelden!

Je houdt van je vriendinnen, maar het kunnen soms behoorlijk lastige figuren zijn. Niet getreurd, want wat voor moeilijk type je vriendin ook is, je zou haar stukken meer kunnen waarderen door anders naar haar te kijken. Wij doen het je voor aan de hand van de volgende vier soorten vriendinnen.

Afbeeldingsresultaat voor irriterende vriendschap

1. De vriendin die alles zo serieus neemt

Wat voor type is het? De vriendin die op alles zo’n serieuze kijk heeft, zie je zelden over de grond rollen van het lachen. Alles wat ze ziet, hoort of leest onderwerpt ze aan een kritische blik. Een grap is pas leuk als er echt over nagedacht is. Een beetje rondflirten tijdens een avond stappen? Kom nou. Als ze voor een lover gaat, moet er een in ieder geval een trouwkans van 75% in zitten. En zit je ergens mee? Dan is ze niet te beroerd om een levensgrote analyse op je issues los te laten. Je krijgt er nog net geen taartdiagrammen bij, zul je maar zeggen.
Waarom moeilijk? Omdat je niets tegen haar kunt zeggen zonder dat ze er drie uur bij stilstaat. Grapjes moet je altijd uitleggen en heeft ze een probleem, dan is het meteen ook véél erger dan de situatie in Afrika.
Hierom zou je haar toch meer moeten waarderen: goed, iemand die alles serieus neemt, is misschien niet de gangmaker van je feestje. Sterker nog: dit type verdient soms oprecht de hoofdprijs in de categorie Zeiksnor. Maar weet je? Als er écht iets aan de hand is, kun je altijd bij deze vriendin terecht. Ze luistert oprecht naar wat je zegt, neemt de tijd voor jou en je probleem en denkt fanatiek mee over een oplossing, die ze weloverwogen aan je serveert. Klasse.
2. De vriendin die het allemaal wel grappig vindt
Wat voor type is het? Lees de beschrijving van de vriendin die alles zo serieus neemt nog even. Denk dan aan het tegenovergestelde type en voilà: daar is de vriendin die het niet zo nauw neemt met het woord serieus. Problemen zijn pas problemen als je ze zelf maakt, is haar motto, en daarom fladdert ze rustig door het leven. Gebroken hart? Ach, er komt vast wel iemand op haar pad die haar wel waardeert. Ontslagen op haar werk? Dan gaat ze toch een halfjaar reizen?
Waarom moeilijk? Dat iemand zichzelf en het leven niet zo serieus neemt, is prima, maar haar instelling zie je ook terug als het om jou gaat. Heb je een probleem? Dan moet je gewoon niet zo moeilijk doen. Komt allemaal wel goed, joh!
Hierom zou je haar toch meer moeten waarderen: een beetje luchtigheid kan nooit kwaad. Natuurlijk zijn er dingen die écht je aandacht verdienen, maar wil je er even uit of heb je geen behoefte aan diepzinnige gesprekken, dan is een minder serieuze vriendin perfect. Zij is ook dé persoon om je een beetje te laten relativeren. En je mee te slepen op een van haar spontane reisjes. Live a little!
Afbeeldingsresultaat voor irriterende vriendschap
3. De vriendin die heel erg aanwezig is 
Wat voor type is het? Waar je ook met je luidruchtige vriendin heengaat, ze kan nooit langer dan tien minuten haar klep houden. De ene na de andere (slechte) grap vuurt ze op anderen af. En krijgt ze geen aandacht van de een, dan weet ze het van de ander wel te ontvangen door een gek danspasje, een debiele kop of een achterlijk stemmetje.
Waarom moeilijk? Buiten het feit dat haar shows je gewoon erg vermoeien, jat ze, soms zonder dat ze het weet, je spotlights. Hierdoor voel je je negen van de tien keer het muurbloempje. Maar jou een kans geven leuk uit de verf te komen… ho maar. Daar is ze veel te druk voor.
Hierom zou je haar toch meer moeten waarderen: hoewel het doodvermoeiend kan zijn als iemand constant leuk aan het doen is, is het nooit saai. Ben je jarig en bang voor een kringfeestje? Met deze vriendin gebeurt dat niet. Moet je opgevrolijkt worden? Dial her number. En heb je wat moeite om met mr. Le Hot in contact te komen als je in de kroeg staat? Laat haar maar even. Ze maakt moeiteloos een onnozel grapje, zodat jij en dat leuke exemplaar sámen jullie wenkbrauwen op kunnen trekken.
4. De vriendin die zich als je moeder gedraagt
Wat voor type is het? Op de vraag hoe het met haar gaat, antwoordt de regeltante steevast: “Druk!” En dat blijkt. Is ze niet in de weer met het verzorgen van haar zelfaangelegde tuin, dan huppelt ze wel op tig verengingen rond om daar de boel draaiende te houden. Op verjaardagen spreek je haar trouwens nooit: ze rent altijd rond met nieuwe flessen wijn en zelfgebakken cupcakes. En tot slot: ze weet, net als moeders, alles altijd beter.
Waarom moeilijk? Bij de moederlijke vriendin gaat weinig spontaan. Afspraken moet je een maand of vijf van tevoren maken en ‘even gezellig uit eten’ is er niet bij, omdat ze met haar regelkarakter van tevoren precies wil weten waar ze eet, wat er op de kaart staat en wie de Bob is. Daarnaast: no way dat ze ooit iets aan jou overlaat. Ze vindt namelijk dat ze dingen het best zelf kan regelen. Hierdoor is het lastig haar eens te verrassen. En o ja, die eeuwige betweterigheid: alsof je achterlijk bent!
Hierom zou je haar toch meer moeten waarderen: bij dit zorgzame type ben je, als er echt iets mis is, op ieder moment thuis welkom. Hoe druk ze ook is, ze maakt zonder meer tijd voor je met verse thee en koekjes en heeft altijd een oplossing. Dus ook als je met haar aan het shoppen bent en de blaren tot aan je kuiten staan. Hoe dat komt? Ze is op alles voorbereid. En heeft daarbij ook aan jou gedacht. Bovendien is het, als de date eenmaal staat, goud om met haar te pubquizzen: ze kent haar klassiekers!
Nu je hebt eigenlijk of je maakt eigenlijk onderscheid in vrienden en vriendinnen. Van de ene kan je al meer verdragen als van de andere. En toch zijn het soms juist die waar je minder van kan verdragen dat echte vriendschap is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Tinkerbell's House of Magic

Spiritueel , reiki , orakel kaarten en edelstenen

Most people exist

Mijn zoektocht naar geluk en leren/durven leven.

Hartelijke Hot Hulk

Hartelijke Hot Hulk is H H H

Kitty Wu Cares

Yes I care, someone has to!

Morgana Brighid

Spiritualiteit en hekserij

Debbythechocoholic

FOOD⎢YOGA⎢ LIFE

YogaDagboek

Yoga • Voeding • Lifestyle

HARME BLOGT

marginale blogs van een 70 jarige

Phuro! Be inspired! BLOG

Van inspiratie tot transformatie

Dirk Pieters

schrijver, boeddhist, yogi / writer, buddhist, yogi

Healthy & Travel T(r)ips

Blog van een Gezondheids - & Reisfreak

WishMeAvril

Healthy Happy Lifestyle

struikuiltje

Persoonlijk blog

Beejoie

Flirten met de flow

She writes about it

'' Every seed must rise through dirt to enjoy the sunshine. '' - Matshona Dhliwayo

LiefsCarolien.nl

Inner beauty, Food, Lifestyle and with a sparkle of personal

Spiritualiteit

Voor een Nieuwe Tijd

Domynikha Schrijft

Mijn verhalen, Gedichten en Hersenspinsels

Dagboek van een leerkracht

Passie voor schrijven. Kleuterjuf. Positief denken

Narcisme : Hoe ga je er mee om?

Wat je best weet om met een narcist(e) om te gaan.

Marianne's Life

ZOMAAR EEN BLOG MET VAN ALLES

GEDICHTEN & HANWERKEN & RECEPTEN & VIDEO’S

Mooie onderwerpen : GEDICHTEN van VEERTJE op een plaatje & HANWERKEN & RECEPTEN de moeiten waard om uit te proberen

Onderweg na kanker

over omgaan met kanker en hoe het in al die grote kleine dingen sporen vraagt

B E Y O U L I E

Be true to who you are

Personal Plus Training

Personal training op locatie

The Desires of Living

De verlangens in je leven

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Femke's dagboek

Een kijk op dagelijkse beslommeringen

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Kanker en dan .....

Het leven gaat verder

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

%d bloggers liken dit: