Ik heb kloven in mijn voeten. Wat kan ik eraan doen?

Afbeeldingsresultaat voor voetkloven

Kloven in de voeten is zeker in de winter een veel voorkomend probleem.
Waar komen ze vandaan? En wat kunt u doen tegen kloven in uw voeten?

Hoe ontstaan kloven?

Kloven beginnen met een te droge huid op de voetzool. En dat komt wel vaker voor. Op die plaats is onze huid namelijk blootgesteld aan heel wat agressieve factoren,  zeker ook als we veel op blote voeten lopen. Die plaats wordt ook zelden gehydrateerd – crème aan de onderkant van de voeten maakt ze glibberig!

Maar die droge huid ondergaat ook heel zware druk omdat ze het hele gewicht van ons lichaam moet dragen. En die druk vergroot nog als we stappen of lopen.

Het resultaat: af en toe begeeft de huid het en verschijnen er kloven. Meestal zijn ze maar oppervlakkig en is de hinder vooral van esthetische aard. Maar als de huid echt diepe kloven vertoont, kan er felle pijn optreden en is er vooral ook gevaar voor infecties.

Hoe voorkomt u kloven?

Als u goed zorg draagt voor uw voeten, kunt u kloven perfect voorkomen:

  • Mijd te lange baden en te heet water, want zo droogt de huid uit.
  • Droog uw voeten zorgvuldig af na het douchen of na een bad.
  • Hydrateer uw voeten met een specifieke voetencrème. Deze crèmes zijn heel vet. Smeer uw voeten ‘s avonds royaal in, trek daarna een paar ruim zittende sokken aan en laat de crème ’s nachts inwerken.
  • Behandel uw voeten regelmatig met een puimsteen om te voorkomen dat er zich dode huid ophoopt. Er bestaan nog heel wat andere hippere producten om uw voeten te behandelen, maar ook een traditionele puimsteen kan goede diensten leveren.
  • Draag comfortabele schoenen die uw hiel ondersteunen (geen ballerina’s, slippers, enz.). Zo gaat uw voet niet schuiven in de schoen en ondervindt uw huid minder druk.

En wat als de kloven er eenmaal zijn?

Ook als al deze tips te laat voor u komen of als u ondanks alles toch kloven gekregen hebt, valt er nog wat aan te doen. Er zijn heel wat crèmes te koop in de apotheek om de huid te hydrateren en kloven te helpen herstellen.

Als de kloven diep zijn, als u pijn hebt of als de kloven bloeden, gaat u wel beter naar een podoloog of naar de huisarts. Zij kunnen u producten aanbevelen om infecties te voorkomen.

Net zoals voor alles inzake de gezondheid van de voeten moeten mensen met diabetes extra alert en zorgzaam zijn. Diabetes kan namelijk de ontwikkeling van complicaties versnellen.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/ik-heb-kloven-in-mijn-voeten-wat-kan-ik-eraan-doen/actueel/668

Als je hier problemen mee hebt geef het dan ook de nodige aandacht en zorg. Want soms kunnen ontstekingen ontstaan zeker als men spreekt over diepe kloven. Probeer zoveel mogelijk je eelt te verwijderen en je voeten in te smeren zowel met olie als met zalf.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties