Hoe de pil mannen aantrekkelijker maakt

© thinkstock.

Heb jij je partner leren kennen terwijl je de pil nam? Dan zou er wel eens iets kunnen veranderen als je besluit om te stoppen. Wetenschappers ontdekten dat sommige vrouwen hun man minder aantrekkelijk vonden toen ze geen anticonceptie meer namen.

© thinkstock

“De anticonceptiepil zou wel eens implicaties kunnen hebben voor de emotionele relaties van vrouwen”, waarschuwen wetenschappers in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences. Uit hun onderzoek bleek dat de tevredenheid over het huwelijk bij vrouwen samenhangt met hun gebruik van hormonale anticonceptie.

De studie volgde 48 koppels gedurende vier jaar huwelijk, en nog een 70 koppels gedurende een jaar. Ze kregen vragen voorgeschoteld over hun anticonceptie en hun tevredenheid in hun huwelijk, zowel emotioneel als seksueel. Daarnaast werd met een enquête ook onderzocht of de mannen aantrekkelijk geacht werden of niet.

De vrouwen die stopten met de pil te nemen tijdens hun huwelijk waren ineens minder tevreden, bleek uit de resultaten. Vreemd genoeg was dit enkel wanneer de man een minder aantrekkelijk gezicht had. Vrouwen met een knappe man werden net méér tevreden als ze geen pil meer namen.

“De prioriteiten van vrouwen worden beïnvloed door hun hormonen”, klinkt het als verklaring. De progesteron en het eustrogeen hebben immers hun impact op de vruchtbaarheid van een vrouw, en wat ze zoeken in een partner. De pil zou dan zo de insticten over de geschiktheid van een partner onderdrukken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/609/Seksuele-aantrekking/article/detail/2124432/2014/11/18/Hoe-de-pil-mannen-aantrekkelijker-maakt.dhtml

Misschien iets om echt over na te denken. Want de pil beïnvloed de hormonen en misschien kan dit wel een partner spelen. Maar goed misschien aan de dames om hier even over na te denken, en wie weet kom je tot een bepaald inzicht.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM