Al tachtig vrouwen willen op de foto voor abortuscampagne

© thinkstock.

Al 80 Belgische vrouwen hebben zich aangemeld om zich te laten fotograferen voor een bewustmakingscampagne rond abortus. Allemaal kozen ze ooit voor zwangerschapsafbreking. Dat berichten De Standaard en Het Belang van Limburg.

“Hoe noem je een vrouw die een abortus heeft gehad? Je moeder, je zus, je vriendin.” Met die woorden voerden Britse organisaties enkele jaren geleden campagne om het taboe rond abortus te doorbreken. Belgische abortusverenigingen willen hetzelfde doen, maar dan met foto’s van vrouwen die zelf voor abortus kozen, geen modellen.

Eind september deden ze een oproep. “De eerste dag hadden we al 26 inschrijvingen, vandaag staat de teller op 80”, zegt Tom Nys, verantwoordelijke voor de actie. “Meer dan we durfden te hopen. De jongste is 20, de oudste 75. Ze komen van overal in het land en uit alle sociale lagen. Ze illustreren perfect wat we met de campagne willen aantonen: dat een ongeplande zwangerschap bij het leven hoort, en dat het iedereen kan overkomen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/38/Familie/article/detail/2116824/2014/11/10/Al-tachtig-vrouwen-willen-op-de-foto-voor-abortuscampagne.dhtml

Ik hoop dan ook dat de vrouwen een echt oprecht eerlijk zijn en echt hun gevoel beschrijven als ze ooit deze beslissing genomen hebben, en hoe ze er nu tegen overstaan. Want op het moment hebben ze geen spijt maar nadien komen heel wat vrouwen in een soort psychisch probleem. En daar wordt soms geen of te weinig aandacht aan gegeven. Ook de angst die er ooit voor was en dat het nu een normale zaak is. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM