IS ZOENEN VREEMDGAAN

Ja of nee: Is zoenen vreemdgaan?

Afbeeldingsresultaat voor zoenen

 

Buiten de pot piesen. We zullen het er allemaal over eens zijn: als je vent je bedriegt, dan is dáár het gat van de deur. Maar wat verstaan we eigenlijk onder vreemdgaan? Is zoenen al een stap te ver of gaat het alleen om seks?

Zoenen is intiem, maar seks ook. Toch vinden veel vrouwen dat hun partner pas vreemdgaat als er seks bij komt kijken. Want ach, een kusje, daar laat je toch niet je jarenlange relatie voor op de klippen lopen? Met iemand een avontuurtje tussen de lakens beleven is veel erger dan een zoen. Je geeft je letterlijk en figuurlijk bloot aan iemand. En een zoen kan zomaar ineens gebeuren, over seks denk je meer na, omdat daar ook meer handelingen bij komen kijken.

Dat seks met een ander erger is dan een zoenen, vindt ook Dianne (29). “Ik geloof niet in monogamie. Dat ik voor altijd trouw zou moeten blijven aan mijn vriend, vind ik een benauwende gedachte. Toch probeer ik het wel, omwille van hem. Hij heeft me al eens een keer een slippertje vergeven. Of nou ja, het was alleen een zoen. Op vakantie liet ik me gaan met – heel fout – de barman en de volgende dag heb ik het uit schuldgevoel gelijk opgebiecht. Hij schrok ervan, maar weet het aan de omstandigheden. Warm weer, zwoele muziek, de drank… We hebben er goed over gepraat en hij vergaf het me. Andersom zou ik het ook niet erg vinden als hij een andere vrouw kust. Niet alleen omdat het mezelf is overkomen, maar ook omdat het snel plaatsvindt. Voor je het weet is het alweer voorbij. Bij een stomende vrijpartij ben je echt één met elkaar. Of nou ja, in elkaar. Het idee dat mijn vriend een ander bloot heeft gezien en haar tot een hoogtepunt heeft gebracht, vind ik moeilijker te verkroppen dan dat hij heeft staan zoenen met een vaag meisje op een festival. Ik zou het hem kunnen vergeven. Maar één keer, want ja, ik blijf niet aan de gang.”

Seks is lust, een zoen is gevoelig
Er zijn ook vrouwen die vinden dat je met een zoen gelijk met één been in het singlebestaan staat. Met een kus druk je uit dat je verliefd bent op diegene. Of sterker, dat je van iemand houdt. Casual seks kan namelijk ook gewoon pure lust betekenen, zonder dat daar gevoelens bij om de hoek komen kijken. Bij een zoen ligt het iets gevoeliger.

Maud (24) is er heel stellig over. “Het idee dat mijn vriend met een ander het bed in duikt, daar kan ik niet bij. Ik zou het hem nooit vergeven. Maar eigenlijk krijg ik ook al buikkrampen als ik hem zoenend voor me zie met een andere vrouw. Zoenen is iets intiems. Iets wat je doet als blijk dat je van iemand houdt. Misschien komt het doordat ik vroeger ook nooit ‘zomaar’ zoende met een wildvreemde in de kroeg, maar zoenen doe je maar met één iemand: met je partner. Het kan aan mij liggen, maar met zoenen komt er een vonkje vrij, je doet het uit verliefdheid of omdat iemand bepaalde gevoelens bij je losmaakt. Met een sekspartij in een dronken bui kan ik nog begrijpen dat het niet je bedoeling was, dat je verder niets van haar wilt. Het blijft alsnog fout natuurlijk, maar als mijn vriend met iemand anders zou zoenen, doet hij dat wél met een reden. Waarschijnlijk omdat hij iets voor haar voelt. Anders zoen je niet zomaar even met iemand. Ik denk dat ik hem zoenend voor me zien met een collega nog erger vind dan seks met een wildvreemde toerist op vakantie. Mijn punt is heel duidelijk naar hem: flirten doe je lekker waar ik niet bij ben, dat is prima, maar als ze te dichtbij komt, houd je gewoon afstand. Ik laat me ook niet zomaar verleiden. Een zoen zit in een klein hoekje.”

 

BRON: http://www.ze.nl/p/157280/ja_of_nee_is_zoenen_vreemdgaan
Voor de ene zal zoenen vreemdgaan zijn, voor de ander niet. En toch is een zoen gevoelsmatig soms meer dan het bed delen. Maar iedereen trekt zijn grens over wat wel en niet kan. Zelfs zijn erbij die zeggen hand in hand lopen is vreemdgaan. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

1 Comment:

 • Helft van de mannen vindt een kus met iemand anders bedriegen

  “Het was maar een kus…” Wanneer het op ontrouw aankomt, heeft iedereen een andere mening over wat bedriegen nu juist is. Wat blijkt? Mannen delen vaak dezelfde mening en vinden dat een kus niet per se vreemdgaan is.

  Bedriegen is voor iedereen anders. Voor sommigen is het een sms’je waarin iets te veel geflirt wordt, voor anderen wordt de grens pas overschreden wanneer hun partner met iemand anders naar bed gaat. Een onderzoek toont aan dat de helft van de jonge mannen dezelfde invulling aan het woord geven, aangezien zij een kus niet meteen als vreemdgaan bekijken. 73% van de vrouwen daarentegen was van mening dat een zoen met iemand anders wél bedriegen is. Hetzelfde aantal mannen gaf aan dat ze cyberseks evenmin beschouwen als een scheve schaats rijden. Opnieuw was 75% van de vrouwen het daar niet mee eens.

  Datingcoach James Peerce wijst erop dat deze bevindingen aantonen dat er een duidelijk verschil is tussen hoe mannen en vrouwen naar intimiteit kijken. “Al kunnen we er niet omheen dat je geen respect hebt voor je partner, wanneer je een andere persoon kust terwijl je een relatie hebt. Of je nu man of vrouw bent”, vertelt hij aan The Independent. “Als je niet genoeg om je acties geeft, of om welk effect dat zal hebben op je partner, dan ben je samen met de foute persoon”, voegt hij daar nog aan toe.

  Het onderzoek werd uitgevoerd door BBC Radio 5 Live, waarbij 2.066 Britten werden ondervraagd. Over naar bed gaan met iemand anders was haast iedereen (91%) het eens: dat is bedriegen. Daarna vervagen de grenzen duidelijk. Zo is maar 40% van mening dat swipen op een datingapp ook bedriegen is, al meent relatietherapeut Fran Walfish dat ook dit vreemdgaan is. “Overspel is buiten je relatie naar bevrediging zoeken. Dat kan emotioneel, fysiek of seksueel zijn. Als je nog maar flirt met het idee en je je mentaal ergens anders bevindt, is dat vaak een voorbode van bedrog.”

  BRON: https://www.hln.be/nina/seks-relaties/helft-van-de-mannen-vindt-een-kus-met-iemand-anders-bedriegen~aa178b5f/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Nadia wandelt

Wandelblog

We Love Me Now

Very OK Person! Connect with me; lovemeanonymous5@gmail.com Instagram: _l.o.v.e.me

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Umjetnost, zdravlje, civilizacije, fotografije, priroda, knjige, recepti, itd.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen met nonkel Juul en consoorten.

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

Theo-Herbots-Freelance-Journalist-Fotograaf

Gedachten over Levensstijl en Gezondheid. Een gezondheid 😀 en Fotografie💥-Blog 💌Speciaal voor U ✅, Samen met U ✅, Samen door U ✅💚

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Ruelha

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Ontmanteld en Ontwricht

Blog door Chana Van Ryzeghem

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

ESRUNRIA

Be the kind of person you would like to meet!

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry malamakerij

Mala's magie

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

bijonsinhuissen.wordpress.com/

𝙽𝚘𝚝 𝚊𝚕𝚕 𝚝𝚑𝚘𝚜𝚎 𝚠𝚑𝚘 𝚠𝚊𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚊𝚛𝚎 𝚕𝚘𝚜𝚝

%d bloggers liken dit: