Waarom jij een make-uploze dag moet invoeren

Sommige vrouwen dragen make-up omdat ze het leuk vinden en het hen wat extra zelfvertrouwen geeft. Andere dames kiezen voor een naturelle look omdat ze het onnodig vinden vijf verschillende cosmeticaproducten op hun gezicht te smeren. Eén ding is alvast zeker: make-up aanbrengen kost heel wat tijd. Ontdek hier nog vijf andere redenen waarom je af en toe beter je make-up in je toiletzak laat zitten.

Geld: Heel wat vrouwen geven maar al te graag een deel van hun loon uit aan leuke en mooie producten. Een potje dagcrème of een nieuw oogschaduwpalet: het is leuk, maar kost gemakkelijk enkele tientallen euro’s. Sommige onderzoeken beweren zelfs dat de gemiddelde vrouw in heel haar leven meer dan 10.000 euro uitgeeft aan verzorgingsproducten. Schokkend, niet? Probeer dus je portefeuille in je handtas te laten zitten wanneer je de volgende keer voorbij de drogisterij loopt.

Leuk gevoel: Wanneer je foundation, concealer en blush gebruikt, kan je het gevoel krijgen dat je huid niet meer kan ademen. Door minder producten op je huid te smeren, zal je ze lichter aanvoelen en kan je ongestoord in je ogen wrijven wanneer je moe bent aangezien er geen mascara of eyeliner kan uitlopen. Daarnaast is het ook gewoon beter en gezonder voor je huid.

Mannen: Maak je je enkel op wanneer je naar buiten gaat en vrienden ontmoet of een date hebt? Sus jezelf dan met het idee dat mannen waarschijnlijk toch geen verschil zullen opmerken. Bovendien verklaren mannen vaak dat ze een vrouw mooier vinden zonder al die extra producten en make-up.

Tijd: Wie make-up aanbrengt, moet die ’s avonds natuurlijk ook weer verwijderen. Toch is het hele opdracht om je cosmetica op de juiste manier te verwijderen én neemt het gemakkelijk vijf minuten in beslag. Wanneer je per ongeluk vergeet je huid en ogen schoon te maken, kan je de volgende ochtend bovendien geconfronteerd worden met een acne uitbraak, iets wat nooit leuk is.

Zelfbeeld: We klagen vaak over de taboes die er bestaan over vrouwen hun lichaam. Volgens de modewereld zijn slanke dames het mooist, al gaan er gelukkig de laatste tijd meer stemmen op dat ook volslanke meiden een plaats verdienen op de catwalk. Kunnen we niet hetzelfde denken over make-up? Zo moeten we misschien beseffen dat het helemaal niet nodig is om puistjes of rimpels te verbergen onder een laagje schmink en moeten we onszelf leren aanvaarden zoals we zijn.

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/2203/Beauty/article/detail/2097974/2014/10/22/Waarom-jij-een-make-uploze-dag-moet-invoeren.dhtml

In eerste instantie moet je zoiets voor jezelf doen. En dan kan je gelijk naar het laatste stukje van de tekst zelfbeeld. Dat is niet altijd even goed met make-up aan. Want mocht je het doen voor bepaalde redenen je moet je ook eens ontschminker en dan komt pas de ware ik naar boven. Het kan met veel minder make-up en er toch heel mooi uitzien.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM