De dood kun je niet ontlopen

De vraag naar de ziel houdt de gemoederen al eeuwen lang bezig en we hebben er nog steeds geen eenduidig antwoord op. Het is meestal een discussie tussen de waarheid van de wetenschap en die van de godsdiensten.

dood1

Duidelijk is dat je de dood niet kunt ontlopen. Misschien is het daarom wel een onderwerp die mensen mijden, laat staan aan denken en lieve niet over praten. Want op een dag moet je toch alles achter laten wat je lief is. Vaak ga je er van uit dat je pas sterft op hoge leeftijd en je nog jaren hebt te gaan. Helaas bewijzen de vele berichten om ons heen dat het vaak anders is. Ook jonge mensen laten het leven. Daarnaast word je regelmatig met de dood geconfronteerd door alles wat je via de media binnenkrijgt. Ondanks dat we regelmatig aan de dood worden herinnerd doen we vaak alsof we de dood als vaststaand feit niet begrijpen.

dood

Ook ik vind het elke keer onbegrijpelijk als iemand, die positief in het leven staat, er opeens niet meer is. Natuurlijk weet je dat de dood altijd op de loer ligt, maar het nieuws komt keihard binnen als het om een bekende gaat. Je kunt zomaar, in één seconde je laatste adem uitblazen. De dood is onvermijdelijk. De enige zekerheid die we meekrijgen als we geboren worden, is dat we zullen sterven. De afgelopen dagen was er veel te doen rondom donorregistratie.  Mijn dochter wil het (nu) perse niet. Ik heb er geen moeite mee en heb al bijna heel mijn leven een ‘donorcodicil’ op zak.  Na mijn dood mogen ze alles gebruiken. Ik vind het een mooi idee dat ik zo doorleef. Mijn lijf zie ik dan ook los van mijn ziel. Na mijn dood blijft mijn stoffelijk lichaam achter en gaat mijn ziel  naar misschien het hiernamaals of een volgend leven. We zullen het wel zien.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2014/10/14/de-dood-kun-je-niet-ontlopen

Spijtig genoeg ontloopt niemand dit. Alleen voor de ene is het te vroeg een ander wordt oud. En dat is soms moeilijk te aanvaarden. Net dat er zijn die moeten lijden en andere een mooie dood krijgen. Of in het slechtste geval door een ongeval. Maar de dood is eigenlijk iets dat bij ons leven hoort. En men zou er geen angst moeten voor hebben. Al weet niemand wat er echt daar is of met je gebeurd. Maar als je er geen angst  voor hebt om te sterven zal je niet blijven vechten om hier te blijven en kan je loslaten. Want daar gaat het om, om het laatste stukje los te laten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM