Waarom onderteken ik de petitie?

Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse, beide boeddhistische leiders zijn ernstig ziek sinds zij onrechtvaardig zijn vastgezet door Chinese autoriteiten. De tot levenslang veroordeelde 64 jarige Tenzin Delek Rinpoche zit al 12 jaar gevangen en lijdt aan hartkwalen Sinds zijn verblijf achter tralies heeft hij zware martelingen ondergaan. De 38 jarige Khenpo Kartse heeft een ernstige leveraandoening sinds zijn arrestatie afgelopen december. Beiden ontvangen niet de medische zorg die zij dringend nodig hebben.

Jouw hulp is dringend nodig om de politieke gevangenen Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse te bevrijden. Kom direct in actie door de petitie te ondertekenen. Jouw handtekening kan hun levens redden.

Kom in actie

We kunnen onze ogen niet sluiten voor dit onrecht door China. Teken daarom de petitie gericht aan minister Timmermans. Zodat hij er bij de Chinese autoriteiten op aandringt medische zorg te verlenen aan Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse en alle politieke gevangenen vrij te laten.

Onze steun maakt het verschil!

Dankzij de inzet van ICT en mensen zoals u, zijn veel Tibetaanse politieke gevangenen vrijgelaten, waaronder:


Rinchen Samdrup

De milieuactivist Rinchen Samdrup werd in augustus 2014 vervroegd vrijgelaten na 4 jaar gevangenschap. Hij was tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld op verdenking van ‘het aanzetten van separatisme en propaganda voor de ‘Dalai Lama kliek’. Samdrup werd in 2009 samen met zijn twee broers opgepakt, nadat hij de lokale ambtenaren beschuldigde van stroperij van bedreigde diersoorten. Voor zijn arrestatie, leidde hij een milieuorganisatie en voerde herplantingsprojecten uit.

Lees hier meer…


Dhondup Wangchen

De documentaire maker Dhondup Wangchen werd op 6 juni 2014 vrijgelaten na zes jaar onterecht gevangen te hebben gezeten op beschuldiging van “het aanwakkeren van separatisme”, na het maken van de documentaire “Leaving Fear Behind”. In deze documentaire geven Tibetanen in Tibet hun mening over de Dalai Lama, de Olympische Spelen en het Chinese beleid in Tibet.

Lees hier meer…


Jigme Gyatso

Jigme Gyatso, één van Tibets langst zittende politieke gevangenen, werd in maart 2013 na 17 jaar vrijgelaten. In 1996 werd hij veroordeeld voor het leiden van een contrarevolutionaire organisatie en voor het hijsen van de Tibetaanse vlag. In 2007 ontmoette hij de VN-rapporteur voor Marteling in de gevangenis. Jigme Gyatso verkeert momenteel in een slechte gezondheidstoestand. De Chinese autoriteiten houden hem nog steeds onder streng toezicht.

Lees hier meer…

Wat doet ICT voor Tibet?

Sinds 1950 wordt Tibet bezet door communistisch China. Honderdduizenden Tibetanen vonden de dood als gevolg van martelingen, hongersnood en executies. Tot op de dag van vandaag worden de mensenrechten systematisch geschonden in Tibet door China. Politieke gevangenen worden voor vreedzame protesten onrechtvaardig gevangen gezet en gemarteld.

International Campaign for Tibet (ICT) is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van de mensenrechten en democratische vrijheden van het Tibetaanse volk. Wereldwijd is ICT de grootste Tibet-organisatie, met kantoren in Washington DC, Amsterdam, Berlijn en Brussel. In 1999 werd in Amsterdam de Nederlandse Stichting International Campaign for Tibet (NSICT) opgericht om de activiteiten van International Campaign for Tibet in Europa uit te breiden. Wereldwijd heeft ICT een betrokken achterban van 100.000 donateurs waarvan 50.000 in Nederland.

Hieronder enkele voorbeelden van onze activiteiten.

Politiek gevangenen
ICT zet zich in voor de vrijlating, juridische bijstand en medische zorg van alle Tibetaanse politieke gevangenen door steun te mobiliseren van regeringen, de VN en het algemene publiek. Hiervoor betrekken we regelmatig voormalige politieke gevangenen door hen te laten getuigen over de situatie in gevangenissen.

Politieke lobby
Een belangrijk onderdeel van ons werk is politieke steun voor Tibet mobiliseren. Op nationaal en internationaal niveau brengt ICT het mensonterende Chinese beleid in Tibet via lobby onder de aandacht van regeringen, parlementariërs en de VN. ICT verzoekt hen er bij China op aan te dringen de mensenrechten in Tibet te respecteren en via dialoog tot een vreedzame oplossing te komen.

Rapporten
Een speerpunt van ICT is de internationale gemeenschap informeren over de ernstige mensenrechtenschendingen in Tibet door China. ICT brengt regelmatig diepgaande rapporten uit over religieuze en culturele onderdrukking, sociale en economische marginalisatie, milieu, en de gedwongen herhuisvesting van nomaden in Tibet. Daarnaast publiceert ICT het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom Tibet.

Steun aan Tibetanen in ballingschap
ICT steunt de Tibetaanse regering in ballingschap bij haar inspanningen om via een dialoog met China een vreedzame oplossing te vinden voor Tibet. ICT traint jonge Tibetanen om leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen, zodat zij een rol kunnen spelen als toekomstige leiders in de Tibetaanse samenleving. 

Jaarlijks vluchten veel Tibetanen, waaronder kinderen, uit Tibet naar Nepal en India. ICT zet zich in voor hun rechten en verleent economische steun zodat zij in ballingschap een nieuw bestaan kunnen opbouwen.

Wilt je meer weten over ICT? Klik dan hier.

Ik heb mijn steun gegeven aan deze mensen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties