Hoe groter je broek, hoe meer kans op borstkanker

© thinkstock.

Past je rok of broek niet meer? Dan maak je meer kans op borstkanker, volgens een nieuwe studie. Iedere maat extra is in je nadeel, en verhoogt de kansen met wel 33 procent.

© thinkstock

Dat je gewicht gelinkt is met borstkanker, werd al eerder aangetoond. Wetenschappers hebben nu echter aangetoond dat het specifiek de omtrek van je taille is die de kansen op de ziekte doet toenemen.

Als een vrouw vanaf haar 25ste iedere tien jaar één maat groter moet kopen, stijgt de kans op borstkanker met 33 procent. Als het over een maat per vijf jaar gaat, is dat zelfs 77 procent.

De studie volgde 90.000 vrouwen boven de 50 die geen directe genetische link met borstkanker hadden. 1.090 van hen kregen in de jaren daarna borstkanker, waarna de onderzoekers de link met hun broekmaat konden aantonen. “Met deze bevindingen kunnen we vrouwen gemakkelijker laten begrijpen hoe het zit met hun kansen. Hun broek- of rokmaat kennen ze allemaal, beter dan bijvoorbeeld hun BMI.”

Gelukkig helpt vermageren weer om de kansen te doen afnemen, maar driekwart van de vrouwen ging toch minstens één maat groter tussen hun 25ste en hun 50ste.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/120/Kanker/article/detail/2065207/2014/09/26/Hoe-groter-je-broek-hoe-meer-kans-op-borstkanker.dhtml

Dit vind ik heel ver gezocht, als je zou aankomen in gewicht dat je meer kans maakt op borstkanker. We weten allemaal dat we op een moment een gewichtstoename kennen en als men dit gaat koppelen aan borstkanker dan vraag ik de wetenschap op wat ze zich baseren.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM