Ze bestaan: de voordelen van een onbestaand seksleven

Zit je tussen twee partners in en is een one night stand niets voor jou? Dan is je seksleven waarschijnlijk (voorlopig) onbestaande. Maar niet getreurd! Even geen seks hebben is volgens de US Library of Medicine niet slecht voor je gezondheid. Er zijn zelfs enkele voordelen:

Seks. Het is goed voor je hart, geeft je lichaam een verjongingskuur en laat je langer leven. En het is nog eens leuk ook! Maar dat wil niet zeggen dat (een tijdelijke) onthouding iets negatiefs is. Dit zijn de redenen waarom je niet per se snel een nieuwe partner hoeft te zoeken:

Je lichaam wordt sterker:
De volgers van de Brahmacharya-filosofie kiezen uit vrije wil voor geheelonthouding. Ze stellen immers dat seksuele impulsen en gevoelens je lichaam zwakker maken, en dat hieraan veel ziektes gelinkt zijn. Wie kiest om kuis te zijn, zou zo veel aandoeningen kunnen ontlopen. Ze hebben een punt.

Het is goed voor je zelfbeeld:
Geen man meer die je van top tot teen bekijkt en jou het gevoel geeft dat je buikomtrek weer een paar centimeter gestegen is. Ook al zit het probleem meer in jouw hoofd dan dat van je partner, als je geen rekening hoeft te houden met de opinie van iemand anders, zal je sneller leren om van jezelf te houden.

Het is goed voor je lijn:
Het is een mythe dat seks goed is voor je lijn. Om veel calorieën te verbranden moet je je immers al in vreemde bochten wringen, en dat voor een lange tijd. Maar als er geen partner in het spel is die je afleidt van je sportschema of je regelmatig eens mee uit eten neemt, kan je lijn er alleen maar wel bij varen.

Veel minder drama:
Relaties zijn allesbehalve dramavrij. Zelfs de Dalai Lama vond dat ze alleen maar problemen voorspellen. “Seks geeft een korte periode van geluk, maar leidt daarna alleen maar tot problemen”, kunnen we citeren. En heeft hij niet een beetje gelijk? Geen ruzies meer over je respectievelijke schoonmoeders, of over waar je kerstmis zal vieren… Klinkt niet zo heel slecht, toch?

Zeker geen zwangerschap:
Ben jij ook een van die personen die pertinent een zwangerschapstest in zijn badkamer heeft liggen, omdat je iedere maand weer paranoïde wordt als je maandstonden een dag te laat zijn? Dat is alvast één zorg die je bij gebrek aan seks mag vergeten. Zeker dat je niet zwanger bent? Ja, heel zeker!

En als het dan zover is…
Vind jij ook dat pizza zoveel beter smaakt als je het al weken niet meer geproefd hebt? Beeld je dan eens in hoe je zal genieten van een vrijpartij na je periode van onthouding. Het is niet zo erg dat je er even op moet wachten, het zal het meer dan waard zijn!

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/539/Weinig-seks/article/detail/2066038/2014/09/26/Ze-bestaan-de-voordelen-van-een-onbestaand-seksleven.dhtml
Een tijd geen seks hebben kan zeker geen kwaad voor het lichaam. Seks of heel sensueel zijn is gezond maar even geen gefoezel aan je lichaam is even gezond. Het maakt op zo een moment een hormonen rust door. En als dan nog je lichaam en geest vraagt voor aanraking kan je nog altijd de hand aan jezelf geven. Ook dat doet je lichaam sterk maken. Seks hoeft zeker niet maar het hoort bij alles wat leeft voor de voortplanting. 
Ook leer je lichaam beter kennen en kan je een orgasme uitstellen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM