Borstkankerpatiënten gebaat bij Heart Pillows

Cor Cocomat_05

 

Het duurzame lifestyle merkCOCO-MAT dat gespecialiseerd is in slaapproducten, start dit jaar met de donatie van speciale hartvormige kussens (Heart Pillows) die hetheling proces verbeteren bij mensen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan. COCO-MAT Nederland doet dit in samenwerking met American Women Club Overseas (AWCO), een VN-geaccrediteerde organisatie Amerikaanse vrouwen) en zal de kussens schenken aan de oncologie afdelingen van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam en aan het Erasmus & Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

HARTELIJKE HELING
De Heart Pillow is een zacht hartvormig kussen, dat speciaal ontworpen is om de pijn te verlichten en de ongemakken van een borstoperatie dragelijker te maken. De hartvormige kussens worden in de eerste fase van depost-operatieve periode gegeven aan vrouwen die het kussen deels onder de oksel en op de plek van de geamputeerde borst kunnen dragen, om het helingsproces te versnellen. Het Heart Pillow Project is een initiatief dat in 2001 is gestart in het Erlanger Medisch Center in Tennessee in de Verenigde Staten en sindsdien al in meer dan 50 steden en in achttien landen is uitgerold.

De hartvormige kussens zijn gemaakt van restproducten uit COCO-MATs productieprocessen en zijn uitsluitend van duurzaam natuurlijke materialen gemaakt. De hartvormige kussens zijn van 100% katoen en van puur wol gemaakt en zijn gemakkelijk te wassen. De kussens worden geleverd in katoenen COCO-MAT tassen.

OKTOBER: borstkanker maand, 1 verkocht Hoofdkussen = 1 Heart Pillow

Vanaf 1 oktober en voor een heel jaar, zal COCO-MAT het Heart Pillow Project steunen. Voorelk verkocht hoofdkussen zal COCO-MAT één Heart Pillow doneren aan vrouwen die deze goed kunnen gebruiken. Daarbij zullen de COCO-MAT locaties in Amsterdam en in Rotterdam‘Pillowmaking-workshops’ organiseren om meer aandacht rondom dit onderwerp te vragen, waarbij klanten zelf hun kussens kunnen maken in de winkel en de kussens voor een gereduceerde prijs kunnen kopen.

Deze actie zal vanaf 1 oktober lopen in Amsterdam,Düsseldorf, Rotterdam, Milaan, Antwerpen en Parijs en zal voor twee weken plaatsvinden. Dit project dat sinds 2012 in Griekenland door COCO-MAT van start is gegaan, heeft al zo’n 2.500 hartvormige kussens opgeleverd voor donatie aan verschillende in kankergespecialiseerde ziekenhuizen en klinieken.


RSVP via: pr@coco-mat.nl o.v.v. Pillowmaking Workshop

BRON: http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2014/09/26/borstkankerpatienten-gebaat-bij-heart-pillows