DINGEN DIE JE KAN MEEMAKEN ALS JE ZENUWACHTIG BENT

6 awkward dingen die je meemaakt als je zenuwachtig bent

Je moet een prestatie gaan leveren en de zenuwen gieren je door het lijf. Niet heel verwonderlijk, want wat als je van het podium duikelt, de vraag van je potentiële werkgever niet kunt beantwoorden of je dienblad laat vallen…? 

Iedereen knijpt ‘m weleens. Of dat nu voor een examen, sollicitatie, optreden of presentatie is, aan gezonde spanningen ontkomen de meesten niet. Maar wat als je nu zo zenuwachtig bent dat jij (of je lichaam?) de meest gênante dingen doet…? Wat die awkward dingen zoal zijn? Lees maar!

Zamira Zwoksels en Zwoeten   
Je zou toch zweren vanochtend een deoroller over je klamme oksels te hebben gehaald. Niks daarvan is nu nog terug te zien op je okergele shimmer shirt. De druppels lopen je langs je rug en dikke zweetkringen plakken onder je armen. En dan hebben we het nog niet eens over de geur. Dus loop je al deo-spuitend en deppend richting het kantoorpand, daar waar de sollicitatie gaat plaatsvinden. Wat overigens ook niet vlekkeloos verloopt aangezien jouw zweetjatten bij elke stap die je zet uit je ballerina’s floepen. Fijn…
Afbeeldingsresultaat voor zenuwachtig zijn
Sita Stottergevaar 
Het is zover; over een minuutje of tien moet je die allesbepalende pitch houden. Aan je voorbereidingen zal het niet liggen, aan je looks overigens ook niet. Wat wellicht wel een struikelblok zal gaan vormen zijn je stotterskills en van die – out of the blue – zwaar foutief Nederlandse zinnen die vanuit het niets uit je mond komen rollen. Om dan nog maar te zwijgen over je ademtekort. Snakkend naar een beetje zuurstof hakkel je van de ene, naar de andere vage zin. Argh… Get me outta here! 
Katy Kreeftkop 

Je weet niet waarom, maar zodra je zenuwachtig bent, loop je bij het minste of geringste rood aan. Zelfs als er naar je werkervaring gevraagd wordt, krijg je een rode boei van hier tot aan Verweggistan. Het is niet alleen nergens voor nodig, zo lijkt het ook nog eens of je een heel verleden in het criminele circuit (oftewel, heel wat te verbergen) hebt. Niet helemaal de bedoeling, lijkt je zo. En hoe harder je je best doet om die knalrode kop te laten zakken, hoe erger je begint te blozen. Ir-ri-tant!

Kristel de Kluns 
Je bent een kluns of je bent het niet, en als je een echte, échte kluns bent, ontkom je zeker tijdens een potje zenuwachtig zijn niet aan dat gestuntel van je. Normaal binnenkomen op plaats van sollicitatiebestemming? Mission impossible. Bij binnenkomst galoppeer jij over de deurdrempel en fladderen de vers uitgeprinte cv-blaadjes je om de oren. Hoe de sollicitatie verder verliep? De theedruppels sijpelden tijdens het gesprek langs je kin naar beneden, je gulp was je na een wc-bezoekje (zie Dita) even vergeten dicht te doen en die glazen deur, tja die zag je gewoon héél even niet staan. Awkward! 

Afbeeldingsresultaat voor zenuwachtig zijn
Tina Trillip 
Al bevend en bibberend sta je voor een grote groep (lees: zo’n dertig) mensen. Knikkende knieën? Dat wordt bij jou wel érg letterlijk genomen. Als een drammend hert sta je voor je Windows-diavoorstelling met een drietal spiekbrieven in je hand. Heel handig hoor, een paar steekwoorden, maar niet als je handen zodanig trillen dat je jouw A4’tjes amper nog kunt lezen. Of het daar bij blijft? Als je pech hebt niet. Soms komt zenuwtrek 53 (die ene in je bovenlip) om de hoek kijken waardoor je praatje lekker wordt belemmerd. ‘Cuz this is t(h)rillerrrrrr! 
Dita Diarree 
Letterlijk en figuurlijk: je knijpt ‘m. Want waar bij anderen de zenuwen in de nekwervels schieten, schieten ze bij jou in je… juist. Al ruim een uur geleden begon het daar beneden een beetje te borrelen, pruttelen en knorren. Een sprintje naar de dichtstbijzijnde plee is dan ook niet uitgesloten. Sterker nog: je zit zwaar aan de diarreeremmers. Gelukkig is het je tot nu toe nog nooit overkomen, een diaknaller tijdens je moment of truth, maar je zou je maar tijdens je sollicitatiegesprek even met samengeknepen billen moeten excuseren… Over awkwardgesproken.
BRON: http://www.ze.nl/p/156928/6_awkward_dingen_die_je_meemaakt_als_je_zenuwachtig_bent_
Je ergens op gepakt voelen je op een moment zenuwachtig voelen en dan breekt het uit. Zweten, een rood hoofd stotteren de meest voorkomende tekens die het lichaam laten zien. Als je hiermee te kampen hebt kan het nuttig zijn om een cursus hoe hou ik me rustig te volgen. Want op een moment dat andere dat zien kan je ermee geconfronteerd worden en gaat het alleen maar erger worden. Soms wordt men er ook mee gepest en dat laatste laat heel hard je zelfbeeld en vertrouwen omlaag gaan. 
Bekijk het maar eens in een vergadering of een bepaalde waarderingsgesprek. Als je dan zoiets voorkomt is het moeilijk voor jezelf om nog verder te gaan. Meestal voel je zoiets opkomen, en is de beste remedie even de omgeving verlaten, en op je ademhaling letten. Dit kan heel wat problemen verhelpen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Personal Plus Training

Personal training op locatie

Redheadrebel

Take the bull by the horns

The Desires of Living

De verlangens in je leven

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Femke's dagboek

Een kijk op dagelijkse beslommeringen

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Carpe Diem

Gewoon het leven dus...

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

Elyzenn

Notes by Anne

Aquarius

Een klasse WordPress.com site

Groeten uit #Tienen

𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐢𝐬 𝐨𝐦 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬 𝐨𝐩 𝐝𝐞ze S𝐢𝐭𝐞 🗣

Lief Huis

Over veilig thuis zijn

Mieke Van Looy's

One Shot of Wonderness a Day

Neverendingnotes

Niksjes, Nutjes, Notities & Nieuwsgierigheden

'T is Maan

haken, breien, tuinieren, hardlopen en meer!

VanGodenEnMensen

(Nieuws) Over religie en filosofie door Paul Delfgaauw

Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vier elk klavertje

Omdat je leven het vieren waard is.

The Victoria Tales

"We are not interested in the possibilities of defeat. They do not exist." - Queen Victoria

ECLECT

Humanistisch Eclectisch Religieus

heyesther

create your own health and happiness

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Hurricane Willem nu je hier bent. Welcome to the blog of Discobar Bizar, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Hurricane Willem whilst you are here!

CountingCatbirds

Juju & Journaling

Wimmeke

A grandmother is a little bit parent, a little bit teacher, and always a best friend.

Coaching De Lotus - kinder-en gezinscoaching

Vind hier het antwoord op je vragen....

Mandy van Ewijk

moeder baby ontwikkelingen & nog meer

Leven met Chronische Lyme en Co-infectie

Een ziekte die je vaak niet van de buitenkant ziet.

De tijd van uw keuzes

In uw hersenen zit een systeem, een stemmetje in uw hoofd en een tijdsbalk.

Liestoire

|| Lies Tanghe ||

Feelings With Music

A diary combined with lyrics

KoningsKrabbels | Weblog van Sandra de Koning - van de Pol

Lief, Leuk, Lachen, Leven, Lessen, Lezen, Luisteren, Langdradig, Lastig, Lanterfanten, Lef, Loslaten & Later...

GezondheidsCentrum-HealthCentre Ludwig Tummers

Full Service Para-medisch & para-psychotherapeutisch GezondheidsCentrum

Helen met Engelen

Healer. medium, auteur, kunst met een boodschap, spiritueel genezen, alternatieve geneeskunde, gezonde voedings adviezen, ziekte van Lyme begeleiding, tweelingzielen

%d bloggers liken dit: