Twaalf aanwijzingen om (meer) van jezelf te houden

Je kunt pas van anderen houden als je van jezelf houdt. Het klinkt logisch, maar toch blijkt nu juist daar het probleem voor veel mensen te liggen. Hoe kun je leren (meer) van jezelf te houden? Wij verzamelden twaalf aanwijzingen om meer van jezelf te leren houden zodat je lekkerder in je vel zit en anderen (maar ook jezelf) meer kan geven. 

1. Stop met de kritiek

Kritiek verandert nooit iets. Weiger om kritiek te hebben op jezelf. Accepteer jezelf zoals je bent. Iedereen verandert, maar als je kritiek op jezelf hebt, worden die veranderingen negatief. Als je jezelf accepteert worden die veranderingen juist positief.

2252867966_f050676e4d_z

2. Vergeef jezelf

Laat het verleden los. Je hebt je best gedaan toen op dat moment met het begrip, bewustzijn en de kennis die je toen had. Nu ben je gegroeid en veranderd en kun je je leven anders leven en andere keuzes maken.

3. Maak jezelf niet bang

Stop met het terroriseren van jezelf door middel van gedachten. Dat is een vreselijke manier om door het leven te gaan. Vind een mentaal beeld dat je plezier geeft, en verander de enge gedachte door een plezierige.

4. Wees lief voor jezelf en geduldig

Wees lief voor jezelf! Wees geduldig met jezelf terwijl je nieuwe manieren van denken ontwikkeld. Behandel jezelf als iemand waar je veel van houdt.

5. Wees aardig voor je geest

Zelf-haat is het haten van je eigen gedachten. Haat jezelf niet vanwege je gedachten. Verander ze met aandacht en liefde.

6. Prijs jezelf

Kritiek maakt je innerlijke vuur tot een klein vlammetje. Zorg ervoor dat deze in plaats daarvan groeit! Prijs jezelf zo veel je kunt. Vertel jezelf hoe goed je kleine en grote dingen aanpakt.

7. Steun jezelf

Vind manieren om jezelf te steunen. Doe een beroep op vrienden en sta ze toe om jou te helpen. Het is juist een teken van kracht als je om hulp vraagt als je het nodig hebt.

8. Wees liefdevol ten opzichte van je negatieve verleden

Je vind nieuwe positieve manieren om je leven in te richten. Laat de negatieve patronen uit je verleden met liefde los.

9. Zorg voor je lichaam

Leer over voeding. Wat voor brandstof heeft jouw unieke lichaam nodig om optimaal gezond en vitaal te zijn. Leer over beweging en zoek uit wat voor soort beweging voor jou werkt. Je lichaam is een tempel; koester deze!

10. Werk met een spiegel

Kijk jezelf vaak in de ogen. Uit de liefde die je voor jezelf voelt. Vergeef jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Praat met je ouders terwijl je in de spiegel kijkt en vergeef hen ook. Zeg tenminste een keer per dag: ik hou van jou.

11. Hou van jezelf!

Wacht niet tot je je beter voelt over jezelf, of tot je tien kilo bent afgevallen of tot je die andere baan hebt of die relatie. Begin nu en doe het zo goed als je kan.

12. Heb plezier!

Denk terug aan de dingen die je leuk vond als kind en vind een manier om ze meer in je huidige leven te integreren. Vind een manier om plezier te krijgen in wat je doet. Laat jezelf het plezier van leven uiten. Lach en het universum lacht met jou!

BRON: http://spiritualiteit.blog.nl/algemeen/2014/09/18/twaalf-aanwijzingen-om-meer-van-jezelf-te-houden

Daar begint alles mee van jezelf houden, wil je dan van andere kunnen houden. Als jezelf niet goed in je vel voelt ga je dat overbrengen op anderen en zo kunnen wrijvingen ontstaan. Puntje 10 vind ik daarin belangrijk. Bekijk jezelf in de spiegel en geef je positieve woorden. Zelf gebruik ik dat heel veel bij mensen en in het begin is het soms heel moeilijk als mensen zich echt zelf zien in een spiegel. Ze weten zich geen houding te nemen en kunnen zichzelf niet bekijken. Ze zien alleen het negatieve, en houden net van hen zelf. Kritiek is zelf makkelijk  gegeven aan je maar eens een positief woord een verliefd woord is heel moeilijk en ongemakkelijk. Mensen zien zich niet zoals ze zijn, gaan dan buiten en zetten en masker op, alleen het masker kan vallen en dan pas voel je naakt en komt alles naar boven. En het eerste zijn de emoties. Als je van jezelf houd van de kleine dingen aan jezelf dan pas kan je genieten van de kleine dingen in jouw leven. 
Als iemand geen liefde gekend heeft zal het moeilijk zijn om liefde te geven. En dan sta je meer in het leven in boosheid dan in liefde. 
En ieder lichaamsdeel heeft dat houden van nodig. Doe je dat niet verwaarloos je dat deel van het lichaam en ga je dat voelen. Dat is met het leven naar andere toe ook. Als je het verwaarloost net als jezelf dan voel je eenzaam dan functioneer je niet zoals je zou willen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM