Zijn gelukkige mensen ook écht gezonder?

© thinkstock.

De eeuwige optimist zal beamen dat gelukkige mensen vaak ook een betere gezondheid hebben. Nu blijkt er ook wetenschappelijk bewijs te zijn dat deze stelling bevestigt. Zo zou een positieve houding inderdaad heel wat voordelen voor je geest én lichaam hebben.

Mensen die optimistisch in het leven staan, maken de helft minder kans om getroffen te worden door een cardiovasculaire aandoening zoals een hartinfarct of beroerte. Daardoor hebben ze ook meer kans om langer te leven en zijn ze minder vatbaar voor ziektes. Optimisten nemen verder ook slimmere beslissingen: ze maken gezondere voedingskeuzes en zullen minder snel getroffen worden door overgewicht.

Maar wat als je niet uiterst optimistisch denkt? Volgens psychologen is er een simpele truc om snel een positieve houding aan te nemen: apprecieer wat je hebt. Het verlangen naar iets dat (momenteel) buiten je bereikt ligt, zorgt ervoor dat je focust op het onwaarschijnlijke en onmogelijke. Een zonsondergang bekijken, je kind zien spelen, even in je tuin vertoeven: het geluk schuilt in alledaagse activiteiten, je moet het alleen willen zien.

Wat positieve denkers van andere kunnen leren, is dat er in het leven ook plaats is voor tegenslag. Optimisten vergeten vaak dat er ook negatieve gebeurtenissen plaatsvinden, waardoor ze soms moedelozer worden dan nuchtere personen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2052151/2014/09/16/Zijn-gelukkige-mensen-ook-echt-gezonder-.dhtml

Gelukkige mensen zijn niet altijd gezonder, maar ze gaan anders door het leven wat hen gezonder maakt. Ze worden ook ziek leiden ook aan kwaaltje maar door hun optimisme komen ze sneller ergens doorheen. Geluk is als liefde het overwint veel. En als je gelukkig bent en voelt dan voel je dat in je lichaam en ga je ook sneller handelen mocht je iets onaangenaams voelen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM