Seks is verslavend en andere redenen waarom de Belg vrijt

Wetenschappers aan de universiteit van Gent hebben na een rondvraag bij 5.000 Belgen ontdekt dat we vrijen om 237 redenen. In Telefacts op VTM worden vanavond de resultaten onthuld en het seksleven van de Belg uit de doeken gedaan.

We vrijen niet alleen omdat we het leuk vinden of om te tonen dat we onze partner graag zien, er zijn maar liefst nog 235 andere beweegredenen om seks te hebben. Seksuologe Kim Van Cleempoel: “Het lijkt veel. Maar we hebben de redenen voor seks verdeeld in vier grote groepen: fysieke en emotionele redenen, om je doel te bereiken of om de onzekerheid te verstoppen. Er zijn mensen die een promotie willen scoren door met de baas in bed te duiken. Maar voor sommigen is het ook een manier om het zelfbeeld op te krikken.”Hormonen spelen een belangrijke rol in de lichamelijke redenen voor seks. Tijdens een orgasme komt oxytocine vrije, deze stof zorgt voor een sterkere band tussen mensen en brengt je in een gelukzalige roes. Bioloog Dirk Draulans voegt daar nog aan toe dat seks ook echt verslavend kan zijn door die vrijmaking van bepaalde hormonen: “Sommigen kunnen maar niet genoeg krijgen omdat die stoffen hetzelfde effect als drugs hebben op de hersenen.”

Vanavond kom je in de Telefacts-reportage om 21.40 uur op vtm alles te weten over het onderzoek.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2051808/2014/09/16/Seks-is-verslavend-en-andere-redenen-waarom-de-Belg-vrijt.dhtml

Seks hebben kan voor verschillende redenen. En dat maakt dat ik het gewoon tof vond om het ook even te beschrijven. Dat er 235 beweegredenen zijn om seks te hebben. Wat mij snel in gedachte komt is; geen seks met de partner, om dingen vergeten, om promotie, onzekerheid. Dat zijn zowat de voornaamste. En ja niet alleen vrouwen die het doen om promotie te maken ook mannen doen dit met een vrouwelijke baas.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM