De beste standjes voor mannen met rugklachten

© thinkstock.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen is in lepeltjeshouding vrijen niet altijd de beste oplossing voor mannen met rugklachten. Dat blijkt uit nieuw Canadees onderzoek, waarbij voor het eerst een grondige analyse werd gemaakt van hoe de ruggengraat van een man beweegt tijdens het vrijen. Het resultaat? ‘Op z’n hondjes’ of ‘doggy style’ zou het beste standje zijn en de rug het minst belasten.

Het onderzoek aan de Canadese Universiteit van Waterloo is gebaseerd op een analyse van de fysieke bewegingen die tien koppels maakten tijdens het proberen van vijf vaak voorkomende standjes. Hun bewegingen werden via infrarood- en elektromagnetische systemen gemeten.

De bevindingen, die in het tijdschrift Spine werden gepubliceerd, leidden tot gericht advies over verschillende standjes en bewegingen voor verschillende soorten rugklachten. Zo kunnen mannen die flexie-intolerant zijn (bij wie het pijn doet om de tenen aan te raken of lang neer te zitten) de lepeltjeshouding beter inruilen voor een ‘doggy style’-positie. Een beweging die van de heupen uitgaat, “spaart immers de rug”. Mannen die extensie-intolerant zijn (bij wie het buigen van de rug voor klachten zorgt), zouden zich wel comfortabeler voelen bij een lepeltjeshouding of het klassieke missionarisstandje.

Betere levenskwaliteit
Onderzoekster Natalie Sidorkewicz zegt: “Tot nu werd de lepeltjeshouding tijdens het vrijen vaak aangeraden als een algemene oplossing die voor iedereen past. (…) We hebben nu voor het eerst wetenschappelijke resultaten om dokters te begeleiden in hun aanbevelingen voor patiënten met slopende rugklachten, maar die nog steeds intiem contact willen.” “Dit kan voor vele koppels een verbetering van de levenskwaliteit en van hun liefdesleven betekenen.”

De onderzoekers zullen in de komende maanden ook resultaten publiceren over hoe vrouwen met rugklachten hun seksleven aangenamer kunnen maken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2046635/2014/09/11/De-beste-standjes-voor-mannen-met-rugklachten.dhtml

Als je rug patiënt bent is het niet altijd optimaal om zonder pijn seks te hebben. Dan is het soms zoeken naar een goede houding om er alsnog van te kunnen genieten. De houding is het makkelijkste zelf te zoeken en wat niet kan of pijn geeft aan te geven. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM