OVERMATIG ZWETEN

Help! 10 tips tegen (overmatig) zweten

Je bent nog geen twee minuten de deur uit en voor je het weet heb je geen droge draad meer aan het lijf. Die klotsende oksels zijn hartstikke vervelend en werken niet echt mee voor je zelfvertrouwen. Wat nu?  
Dé remedie tegen zweten? Wij geven tien tips om die (overmatige) zwoksels te temmen.
Tip 1: Je zweet wat je eet 
Eet jij veel (scherp) gekruid eten? Probeer deze kruiden eens weg te laten uit je eetpatroon. Pepers, knoflook en ui zijn zweetbevorderlijk. Wat drinken betreft zijn cafeïne en alcohol ook grote boosdoeners als het gaat om transpireren.
Tip 2: Hygiëne 
Het is belangrijk om dagelijks te douchen. Voor de dames met een zweetprobleem worden twee douchebeurten per dag geadviseerd. Dit hoeft echter geen beurt van een halfuur te zijn, simpelweg wat afspoelen met koud water baat meestal ook al. Kies voor het wassen in plaats van een zoetgeurende zeep, voor een PH-neutrale. Op die manier ga je de vervelende bacteriën te lijf.
Tip 3: Hairy Lairy’s
In oksels met een behaard laagje blijft meer zweet hangen. Oók in stoppels. Zorg daarom voor gladde oksels om zweet en vieze luchtjes te voorkomen.Tip 4: Gewicht 
Ook overgewicht kan een rol spelen als het gaat om zweten. De kans is groot dat jij minder zult transpireren zodra jij een paar kilootjes lichter bent.

Tip 5: Deo versus anti-transpirant 
Hoe verleidelijk het misschien ook is, koop geen deodorant die lekker zoet of fris ruikt. De zweetgeur wordt hierdoor gemaskeerd, maar het zweten zal niet worden tegengegaan. Gebruik daarom een anti-transpirant die echt effectief is tegen het zweten. Odorex of Syneo-5 bijvoorbeeld.Tip 6: Conditie opbouwen
Mensen met een goede conditie hebben standaard een lagere hartslag en zweten hierdoor minder. Ga daarom vaker sporten of doe andere activiteiten waardoor je je conditie opbouwt.

Tip 7: Kleding 
Trek geen twee dagen dezelfde kleren aan. Draag altijd schone kleding en dan het liefst van katoen om het zweten te minderen. Kledingstukken die je direct op de huid draagt (hemdjes, blousejes) behoeven al helemaal een wasje na één dag dragen. Vermijd als laatste kleuren die de zweetplekken laten opvallen. Te denken aan grijs of rood. Draag liever een zwart, wit of nog beter een mouwloos shirtje.

Tip 8: Pi- pa- pads 
Ooit van okselpads gehoord? Zo niet: google het eens! Met deze pads hoef je je geen zorgen te maken om zweetplekken en bescherm je je blazers, jasjes en andere kledingstukken tegen peperdure stomerijkosten.

Tip 9: Zweetvoeten
Wat betreft zweetvoeten: probeer zoveel mogelijk open schoenen te dragen. Ga je, bijvoorbeeld in de winter, voor een sneaker- of gymschoen? Trek dan áltijd schone (katoenen) sokken aan. Ook bestaan er speciale (drogist)producten tegen zweetvoeten en -geurtjes.

Tip 10: Doktersafspraak 
Helpen de drogistproducten niet? Dan doe je er wellicht goed aan om het probleem aan een huisarts voor te leggen. Hij kan eventueel een recept uitschrijven voor een aluminiumchloride oplossing.

BRON: http://www.ze.nl/p/156906/help_10_tips_tegen_overmatig_zweten
Overmatig zweten kan soms voor problemen zorgen. Je voelt je niet goed dat op je kleding aan de oksels die plekken te zien zijn of dat de kleding op je rug helemaal nat is. Dan krijg je nog erbij die geur die heel irritant kan zijn. Er zijn hulpmiddeltjes maar verwacht er niet teveel van. Wat ook nodig is, is om op je voeding te letten. Daar komen meestal de sterke geuren vandaag. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

6 Comments:

 • Last van zweetgeurtjes? Dure sportkledij is de oorzaak

  Hippe sportkledij uit synthetische materialen is weggesmeten geld, dat hebben Belgische onderzoekers ontdekt. Natuurlijke weefsels ruiken namelijk minder naar zweet in vergelijking met dure synthetische stoffen na het sporten.

  De vorsers aan de universiteit van Gent verzamelden t-shirts van 26 gezonde mensen na een intensieve spinningles van een uur. Ze bewaarden de shirts gedurende 28 uur voor ze bestudeerd werden door een geurteam. De onderzoekers bestudeerden ook de bacteriën op de shirts. Zo ontdekten de wetenscahppers de bacteriën die geuren veroorzaken beter ‘groeien’ op polyester. Wat maakt dat de kledij meer stinkt nadat de drager heeft gesport.

  Hoofdonderzoeker Chris Callewaert aan de universiteit van Gent zegt dat hij nu de oorzaak hiervan zal bestuderen, hij vermoedt dat het komt door de oppervlakte van de materialen.

  BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2034606/2014/09/05/Last-van-zweetgeurtjes-Dure-sportkledij-is-de-oorzaak.dhtml

  Bepaalde kledingstoffen kunnen ons meer doen zweten, en zelfs de geur versterken. Als je het weet, neem dan voorzorgen niet met allerlei deo te gaan spuiten dat eigenlijk ook niet echt helpt. Maar zie dat je altijd reserve kleding in je tas hebt zitten.

  AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
  Om Shanthi,
  spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
  http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

  AUM MANI PADME HUM

 • Waarom sommige mensen meer zweten dan anderen

  Terwijl het zweet met liters van jouw lijf loopt in de fitnesszaal, verschijnt er nog niet eens één parel op het voorhoofd van die sporter naast jou. Hoe komt het dat sommige mensen sneller en heviger zweten dan anderen?

  Hoe fitter je bent, hoe efficiënter je lichaam zweet. Je lichaam koelt dan af, waardoor je langer kan sporten aan een hogere intensiteit.
  sportfysioloog Tony Must

  Slecht nieuws voor wie hoopt een kater “uit te zweten” door een sportsessie: slechts 5% van de alcohol verlaat je lichaam via urine, adem of zweet.

  Allereerst een kleine opfrissing van waarom we nu eigenlijk zweten, want dat vervelende, geurende lichaamsvocht heeft wel degelijk zijn nut. Zweet is een noodzakelijk proces om je lichaam af te koelen. Als je oververhit raakt, stimuleert het zenuwstelstel de zweetklieren om transpiratievocht af te geven. Terwijl de druppeltjes verdampen van je huid nemen ze wat lichaamswarmte weg, waardoor je afkoelt.
  Hevige zweter? Goed bezig!

  We zweten allemaal een hele dag door, maar de ene heeft er meer last van dan de ander. Vooral tijdens het sporten – waarbij je sowieso extra zweet – zijn de verschillen frappant. Hevige zweters mogen dat lichaamsvocht tijdens een workout dan wel lastig vinden, er hangt goed nieuws aan vast. Veel zweten tijdens het trainen wijst er namelijk op dat je een goede sporter met een degelijke conditie bent. “Hoe fitter je bent, hoe efficiënter je lichaam zweet,” legt Tony Musto uit, sportfysioloog aan de universiteit van Miami. “Dat komt goed uit, want zweten helpt je af te koelen en zorgt ervoor dat je langer kan lopen, fietsen of gewichten heffen aan een hogere intensiteit.” De afgelopen decennia hebben verschillende onderzoeken ook al aangetoond dat duursporters sneller zweten en meer zweet produceren, in vergelijking met mensen die weinig of nooit sporten. Al dat vergoten lichaamsvocht is dus niet voor niets.
  Andere factoren die je zweet beïnvloeden

  Maar niet getreurd als je sportshirt meestal droogt blijft en je toch dacht een goede conditie te hebben: er zijn nog andere factoren die invloed hebben op de hoeveelheid zweet die je produceert. Zo zweten fitte mannen harder dan fitte vrouwen, en hebben mensen met een hogere BMI vaker last van overvloedige transpiratie.

  Een tasje koffie dat je nog snel naar het toilet doet rennen voor je begint te sporten kan je uitdrogen, waardoor je net minder gaat zweten. Dan is het zeker belangrijk om genoeg te drinken tijdens en na de training, om uitdroging te voorkomen. Alcohol voor het sporten doet je daarentegen meer zweten, omdat je hartslag toeneemt, de bloedvaatjes in je huid uitzetten en je het warmer krijgt. Tot slot nog slecht nieuws voor wie hoopt een kater “uit te zweten” door een sportsessie: slechts 5% van de alcohol verlaat je lichaam via urine, adem of zweet. De overige 95% krijgt je lever te verwerken.

  Fitte mannen zweten harder dan fitte vrouwen, en ook een hogere BMI zorgt ervoor dat je harder gaat zweten.

  BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2466483/2015/09/24/Waarom-sommige-mensen-meer-zweten-dan-anderen.dhtml

 • Definitieve oplossing tegen zweethanden in de maak

  Wie er last van heeft, kan er van meespreken: er zijn weinig dingen gênanter dan een hand moeten geven bij een sollicitatiegesprek of mondeling examen terwijl je last hebt van wel heel klamme handen. Maar niet getreurd, er blijkt een oplossing in de maak te zijn zodat je voor eeuwig van dat vervelend probleem verlost kunt geraken. Een nieuwe behandelmethode met een operatierobot moet soelaas brengen.

  Wie erg geplaagd wordt door hyperhidrosis, de aandoening waarbij je op een specifieke plek op het lichaam overmatig gaat zweten, kon al geholpen worden dankzij een operatie. Zo worden bij mensen die overmatig zweten de zenuwen die de zweetklieren in de handen aansturen, doorgeknipt. Alleen had die ingreep een wel heel vervelende bijwerking: je ging in de plaats overmatig zweten op een andere plek op je lichaam. Wie vroeger dus zweethanden had, bleek plotseling over zweetvoeten te beschikken.

  Vaatchirurg Hans Coveliers heeft nu echter een methode bedacht om dat ‘compensatoir’ zweten zoveel mogelijk te beperken en past die al in de praktijk toe. Dankzij de hulp van een operatierobot kan hij veel nauwkeuriger de zenuwen gaan bekijken en slechts wegbranden wat nodig is, zonder de zenuw zelf aan te tasten. De chirurg testte alvast zijn methode op 55 mensen, slechts 4 daarvan gingen achteraf op een andere plaats harder zweten. Hij is nu vast van plan het onderzoek op grotere schaal uit te voeren.

  BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20151211_02016072/definitieve-oplossing-tegen-zweethanden-in-de-maak

 • Het is vies, je gaat er van plakken en in het slechtste geval ook van stinken. Over het algemeen hebben we niet veel goeds over voor het fenomeen dat zweten heet. Terecht of onterecht?!

  Zweten, we doen het allemaal, maar niemand is er echt over te spreken. Het klamme gevoel dat een flinke zweetpartij ons geeft is allesbehalve aangenaam, en dat vieze geurtje bespeuren we ook liever niet. Toch sussen we onszelf vaak met de gedachte dat zweten misschien wel vies is, maar hoogstwaarschijnlijk toch goed voor onze huid. Maar of dat echt zo is?

  Ja en neen. Zweet helpt onze poriën schoonmaken, het koelt onze huid af en zorgt er zelfs voor dat bepaalde slechte bacteriën op onze huid geëlimineerd worden. Tot zover het goede nieuws. Als je je zweetproductie niet reguleert en geen zorg draagt voor je huid dan wordt het immers een heel ander verhaal. Vooral wanneer je niet vaak genoeg onder de douche gaat, en het zweet zich dus ophoopt onder je oksels of op je voorhoofd, ontstaan er problemen. Het belangrijkste daarvan is irritatie. Niet alleen bij je medemens die je aanwezigheid voortaan ook moet ruiken, maar ook op je huid. Bovendien kunnen je zweetklieren verstropt raken, waardoor er een onaangename, prikkende warmte kan ontstaan.

  Wist je trouwens dat zweet uit zichzelf geen bacteriën bevat? Het is pas wanneer zweet gedurende langere tijd niet weggewassen wordt, dat er een broeihaard voor bacteriën ontstaat. Die bacteriën zorgen er op hun beurt dan weer voor dat er een vieze geur ontstaat. Op ons gezicht zorgt niet weggewassen zweet voor het ontstaan van puistjes.

  Het loont dus zeker de moeite om gedurende de zomer regelmatig onder de douche te gaan, om vieze geurtjes geen kans te geven. Is je gezicht vatbaar voor puistjes, dan gebruik je daar best een product met glycolzuur tijdens de zomermaanden.

  BRON: http://happy-summer.goedgevoel.be/happy-summer/dit-doet-zweet-echt-met-je-huid

 • Gedaan met zweetgeurtjes: zo ruik je altijd lekker fris

  Zat jij gisteren ook te puffen en te zweten, om van vannacht nog maar te zwijgen? Of ben jij iemand bij wie het zweet meteen op het voorhoofd parelt bij de minste inspanning? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: met deze tips hoeft niemand daar iets van te merken.

  Allereerst is het belangrijk om te begrijpen hoe het komt dat we zweten. Ons lichaam heeft zweet nodig om af te koelen. Wanneer we oververhit raken, stimuleert het zenuwstelsel de zweetklieren om transpiratievocht af te geven. Terwijl de druppeltjes verdampen van je huid nemen ze wat lichaamswarmte weg, waardoor je afkoelt.

  Hoe komt het dan dat sommigen meer zweten dan anderen? Dat kan met verschillende factoren te maken hebben. Zo kan je gewoon genetisch voorbestemd zijn om meer te zweten omdat je nu eenmaal meer zweetklieren hebt dan een ander. Maar ook je geslacht, conditie, gezondheid en gewicht spelen een rol. Maar de hamvraag blijft natuurlijk: wat kan je eraan doen?

  Gebruik antitranspirant in plaats van deodorant

  Spuit jij ieder kwartier met deo en vind je nog dat je oksels onprettig ruiken? Dat zou wel eens kunnen, aangezien er een groot verschil is tussen deodorant en antitranspirant. Een deodorant zal vervelende geurtjes maskeren met parfum (en eventueel antibacteriële stoffen), wat betekent dat er – behalve de geur verdoezelen – niet heel erg veel gebeurt. Een antitranspirant of antiperspirant doet iets heel anders: die vermindert namelijk de zweetproductie door de poriën tijdelijk af te sluiten. Zulke antiperspiranten kunnen ook een geurtje hebben, al bestaan er ook parfumvrije opties, en zijn doorgaans een betere keuze op een hete zomerdag.

  Kies het juiste wasprogramma

  Wanneer een zweetdruppel je lichaam verlaat, is die steriel en dus geurloos. Zweet krijgt pas die indringende geur wanneer bacteriën het zweetvocht en de afvalstoffen daarin in andere stoffen gaan omzetten, want die ruik je wél. En het vervelendste: ze gaan al snel in je kleren zitten en zijn daar niet zo eenvoudig weer uit te krijgen. Bacteriën sterven immers pas bij een temperatuur van meer dan 80 graden, en onze delicate kleren wassen we natuurlijk een stuk kouder. Zelfs na een rondje wasmachine zijn die bacteriën dus nog steeds niet dood, en blijven ze inactief aanwezig. Zodra je het kledingstuk opnieuw draagt en weer gaat transpireren, ruik je niet alleen het nieuwe zweet, maar ook de achtergebleven bacteriën. Je begrijpt: fris is anders. Al kan je daar gelukkig wel wat aan doen. Je kledij stomen, bijvoorbeeld. De stoom is immers een stuk warmer, en kan bacteriën wél doden. Maar er bestaan ook sprays die je voor het wassen op je delicate stoffen kan aanbrengen zodat ook deze na het wassen weer helemaal proper zijn.
  Drink veel water

  Door voldoende te drinken, kunnen onze lever, nieren en darmen de afvalstoffen veel beter afvoeren, en zullen ze je oksels minder snel gebruiken voor dat vervelende klusje. En dat betekent: minder vervelende geurtjes. Zo veel mogelijk drinken dus. Al betekent dat niet dat je plots naar hartenlust frisdrank mag beginnen drinken. Frisdrank bevat namelijk erg veel suikers, die je lichaam een suikeroverdosis bezorgen. Om die suikers weer af te kunnen voeren, moet je lichaam een tandje bijsteken en zullen onze oksels opnieuw in dat proces betrokken worden. En dat willen we niet. Water is en blijft dus de veiligste – en meest geurloze – keuze. Schol!

  BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Health/article/detail/3184467/2017/06/16/Gedaan-met-zweetgeurtjes-zo-ruik-je-altijd-lekker-fris.dhtml

  Ook kan het goed zijn om tijdig te veranderen van t shirt.

  Aum Shanthi

 • LAST VAN OVERMATIG ZWETEN? ZO VOORKOM JE HET

  Zomerse temperaturen gaan helaas ook hand in hand met okselvijvers en andere ongewenste zweetvlekken. Wij vroegen aan onze dermatoloog wat je eraan kan doen.

  Dokter Thomas Maselis, dermatoloog: ‘Zweet helpt je lichaam af te koelen en je lichaamstemperatuur op peil te houden. De druppeltjes verdampen via je zweetkliertjes en condenseren. Maar als dat te veel zweet tegelijk is, condenseert het niet meer en loopt het eruit. Het koelende vermogen van je zweetkliertjes werkt dan niet meer efficiënt, waardoor je last krijgt van overmatig zweten.’

  Zo voorkom je het:

  * ‘Draag lichte kleding die voldoende verluchting biedt.’

  * ‘Kleed je niet te donker. Donkere kleding warmt snel op in de zon, waardoor je sneller zweet.’

  * ‘Kies voor kleding uit natuurlijke stoffen zoals katoen. Die stoffen absorberen het zweet beter dan synthetische stoffen, waardoor je huid minder vochtig blijft.’

  * ‘Draag je schoenen niet langer dan één dag en laat ze daarna twee dagen drogen.’

  * ‘Vermijd pikante of erg gekruide voeding. Die stimuleert de zweetkliertjes.’

  * ‘Voor mensen die voortdurend last hebben van te veel zweten of hyperhidrosis zijn er nog andere oplossingen die soelaas kunnen bieden:

  De klassieke manier om hyperhidrosis tegen te gaan, is met producten die aluminiumzouten bevatten. Aluminiumzouten verminderen namelijk de zweetproductie. Helaas kunnen die producten ook gaan irriteren als de concentratie aluminiumzout te hoog ligt, met rode uitslag tot gevolg.’
  ‘Een tweede mogelijkheid is Botox. Botox onderbreekt de connectie tussen de zenuw die het zweetkliertje stimuleert en het zweetkliertje zelf. De resultaten voor de oksels zijn fantastisch, maar de nadelen zijn het prijskaartje en dat het maar gedurende zes maanden werkt.’
  ‘Bij mensen voor wie het zweten echt invaliderend is, kan ook de zenuw doorgeknipt worden.’

  BRON: https://www.goedgevoel.be/happy-spring/last-van-overmatig-zweten-zo-voorkom-je-het


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

The Eternal Words

An opinionated girl penning down her thoughts.🌸❤

Sunshiny SA Site

Kavita Ramlal, Proudly South African

Mooi Leven, by De Gans

Fotografie en Schrijverijen

Dogmavrij

Een liefdevolle vinger op de zere plek, omdat heling begint met (h)erkenning.

Banter Republic

It's just banter

Droomvlucht...living your dream 🌏💚

You say I dream too big, I say you think too small!

Straf Verhalen

Verhalen over discipline en straf (en meer...)

wendiesweb

Met liefde geschreven...🖋

Vegan & Spiritualiteit

Veganistische voeding en Spirituele groei

DonQuijotte

tegen windmolens

verhaal achter de foto

een foto zegt meer dan 1000 woorden.

Project 'IK'

Een zoektocht naar positief egoïsme

Dirk Pieters

writer, buddhist, yogi / schrijver, boeddhist, yogi

M-Pathie.com

Empathie is inlevingsvermogen, de kunde of vaardigheid om zich in te leven in de situatie en gevoelens van anderen .

Блог красоты и здоровья от LiDea

О себе, о женщинах, об особенностях женского организма, об изменениях, связанных с возрастом. О красоте и здоровье, о том, чтобы сохранить их в условиях дефицита времени. О том, как сделать так, чтобы чувствовать себя королевой, чтобы окружающие видели её в вас.

PETRA SPARK

SCHRIJVERSBLOG

Mellissify

Live the life you love, love the life you live.

La Bella Bora

Een tropisch lifestyle- en reisblog vol verhalen en inspiratie

Vvolutie (Wij godinnen)

Dé blog voor zelfbewuste, spirituele en holistisch ingestelde vrouwen van vandaag

- EXPLORE YOUR MOON -

Ontdek, Ontwikkel & Ervaar!

Hotstuffforladies

Alles voor de moderne vrouw :Beauty,fashion shop blogs & revieuws. Altijd vind ik de leukste aanbiedingen & koopjes. Ook dan kan je er super uit zien💫💎💍💠💃💗👗🛍👠 De lekkerste zelf gemaakte recepten & de leukste shop en make-up vlogs!

Bewustzijnenzo

Schepje bewustheid, scheutje spiritualiteit, druppeltje humor allemaal in een blender..en tadaaa

GROWYOURMINDNOW

PLEUN MARIA JOHANNA

Balans in sport en leven

Mental coaching & Life coaching by Wiena Robert

AquariusPolitiek

De nieuwe wereld

Wu Cares!

no one cares

HARME BLOGT

marginale blogs van een 72 jarige

Healthy & Travel T(r)ips

Reis - en gezondheidsfreak

WishMeAvril

Be inspired by more and live with less!

Dagboek van een leerkracht

Passie voor schrijven. Kleuterjuf. Positief denken

Omgaan met narcisme

Gezonde zelf-liefde ontwikkelen.

Marianne's Life

ZOMAAR EEN BLOG MET VAN ALLES

Maria de Ridder

#oorzaakengevolg: de kans krijgen om de consequenties te ervaren van je acties biedt een eerlijke leersituatie

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

%d bloggers liken dit: