Aangrijpend: Belg toont dagelijkse hel van clusterhoofdpijn

Peter Ketelslegers uit Kortessem lijdt sinds 2007 aan clusterhoofdpijn. Zondag plaatste hij een filmpje op Youtube van een dergelijke aanval, waarin hij het uitschreeuwt van de pijn. In een interview met Het Belang van Limburg zegt Peter samen met zijn vrouw, die de beelden maakte, te hopen dat er door het filmpje meer aandacht komt voor de ziekte en de pijn, waar veel mensen mee te kampen krijgen.

“Ze noemen clusterhoofdpijn ook wel eens zelfmoordhoofdpijn en ik kan goed begrijpen waarom”, zegt de 32-jarige Peter Ketelslegers tegenover Het Belang van Limburg. “Ik denk niet dat er een ergere pijn bestaat dan de hoofdpijn die ik voel tijdens zo’n aanval.”

Een aanval duurt ongeveer een halfuur en Peter krijgt er vier tot zes per dag. Tussendoor heeft hij ook hoofdpijn, maar die is naar eigen zeggen “draaglijk”. Zijn vrouw Conny wilde het lijden van haar man onder de aandacht brengen en mensen laten zien wat clusterhoofdpijn is. “Hopelijk komt er een oplossing voor de aandoening”, zegt ze.

Peter kreeg zijn eerste aanval van clusterhoofdpijn in 2007, maar sinds februari zijn de aanvallen steeds heviger. Voorlopig kan hij niet meer werken en sinds vorige week wordt hij behandeld in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Niets lijkt echter te werken tegen de verschrikkelijke pijn. “Ik ben 32 jaar en mijn lichaam is nu al totaal kapot door die aanvallen”, gaat hij verder. “Ik hoop gewoon dat er meer onderzoek naar deze ziekte gedaan wordt en dat er een oplossing gevonden wordt, want dit is echt niet te verdragen.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/150/Pijn/article/detail/2008357/2014/08/26/Aangrijpend-Belg-toont-dagelijkse-hel-van-clusterhoofdpijn.dhtml

Zeker geen lachertje als je dagelijks of bijna dagelijks met hoofdpijn geconfronteerd wordt. Je gaat door een hel, maar ook op sociaal vlak kan er heel wat mis gaan. Je kan of durft niet echt nog iets plannen of afspreken. Je wordt in wijze van spreken thuis opgesloten. Dat je sociaal leven ook stuk kan maken, en je relatie kan er op een moment ook onder gaan leiden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM