3 geheimen voor mooie benen!

3 geheimen voor mooie benen!

Mooie benen: is het een kwestie van genen?

Niet noodzakelijk, want de belangrijkste troeven van het stel fantastische benen zijn stevigheid en zachtheid en een verzorgd voorkomen!

Mooie benen, verleidingselement

Wist u dat 79% van de Fransen en 85% van de Britten tussen 16 en 24 jaar zachte, gladde benen een belangrijk verleidingselement vinden? Dit oordeel wordt gesteund door het mannenvolk, want 31% van de Fransen, 33% van de Britten en 26% van de Duitsers smelten bij het zien van een minirok waaronder een stel mooie, zijdeachtige benen prijkt (1).

Maar wat zijn de kenmerken van mooie benen?
Behalve de criteria die te maken hebben met lengte en vorm – waaraan we inderdaad niets kunnen doen, aangezien ze genetisch bepaald zijn – zijn er drie elementen die absoluut vervuld moeten worden om een stel benen verleidelijk te maken: stevigheid, zachtheid en een verzorgd voorkomen.

1- Geen stevige benen met een zittend leven

De tonus of stevigheid van een been wordt over het algemeen bepaald door de mate waarin we een zittend leven leiden.

Het is geen geheim: hoe meer we onze spieren oefenen door te sporten of simpelweg door te bewegen, hoe meer gestroomlijnd onze benen zullen zijn en hoe minder last van cellulitis we zullen hebben. Daarnaast spreekt het ook voor zich dat een gezonde voeding zonder overdaad gemakkelijker zal leiden tot slanke benen…

2- Peeling en hydratatie van de benen

De benen regelmatig peelen is de beste manier om ze zacht te krijgen en te houden. Gebruik hiervoor een peelingproduct voor het lichaam en vergeet zeker de knieën niet. Wrijf uw benen ook elke dag in met een hydraterende crème.

De belangrijkste oorzaak van ruwe benen is een droge huid. Die wordt in de zomer veroorzaakt door de UV-straling (denk er dus aan om uw benen te beschermen met een zonnecrème), en in de winter door de kou of de wrijving van de kleren.

 

Benen ontharen: diverse mogelijkheden

Het derde element dat zeker niet mag verwaarloosd worden, ook niet in de winter: een verzorgd voorkomen! Om komaf te maken met al dan niet sterk behaarde benen, bestaan er verschillende manieren.

  • Was (koud, warm of lauwwarm, al naargelang of u last hebt van spataders) of elektrische ontharing die het haar met de wortel uittrekt, geven nog altijd het meest duurzame resultaat. Uw benen blijven dan twee volle weken mooi glad.
  • Wilt u het pijnloos dan is ontharingscrème een alternatief, maar de haargroei is jammer genoeg al na enkele dagen opnieuw zichtbaar.
  • Praktisch in geval van nood is een ladyshave, maar ook deze aanpak biedt maar heel even soelaas en ze heeft bovendien als nadeel dat de nieuwe haartjes harder en dikker zijn.
  • Als u gewoon af wilt van dat eeuwige epileren, kunt u kiezen voor een definitieve ontharing via een laserbehandeling. Voorwaarde is dat u een vrij donkere beharing hebt en, vooral, dat u goed bij kas bent.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/3-geheimen-voor-mooie-benen/actueel/519

Mensen hebben er wat voor over, maar eigenlijk is het gewoon bewegen en je benen de nodige zorgen geven.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM