Striemen lelijk? Deze vrouwen tonen hoe mooi ze zijn

Eerder deze maand ging een open brief van een Amerikaanse moeder viraal waarin ze pestende tieners op hun plaats zette nadat ze met haar striemen lachten. Nu richtten twee anonieme moeders de Instagramaccount ‘Love Your Lines’ op waar dames met schitterende foto’s kunnen bewijzen dat striemen allesbehalve lelijk zijn, maar een prachtig onderdeel van het lichaam kunnen vormen.

Heel veel vrouwen krijgen met striemen te maken op een bepaald punt in hun leven. Niet alleen mama’s worden hier na de zwangerschap door geteisterd. Iedereen die een lichamelijke metamorfose heeft meegemaakt, kan ermee te maken krijgen. Toch wordt vrouwen goed ingepeperd dat deze littekens ontsierend zijn. Er bestaan heel wat trucjes om striemen te verdoezelen, roddelmagazines halen er plezier uit om ze op te sporen bij sterren en ze goed in de verf te zetten.

Twee mama’s die de negativiteit rond striemen beu waren, besloten de online pesterijen omtrent imperfecte vrouwenlichamen te bestrijden met de Instagramaccount Love Your Lines. Die werd amper een week geleden opgericht, sindsdien verzamelde de pagina al meer dan 22.000 volgers en kun je er 95 kunstwerkjes van striemen bewonderen.

De oprichters leggen uit wat ze willen bereiken met hun pagina: “We willen graag een foto van je lichaam ontvangen waarvan je denkt dat die anderen zal inspireren om zich zichzelf goed te voelen. Toon een lichaamsdeel waar je het vroeger moeilijk mee had. Alvast bedankt om moedig te delen.”

Elke foto haalt op de pagina honderden ‘likes’ en positieve commentaren en dames prijzen elkaar volop voor hun moed. Deze pagina past helemaal in de social media-trend waarin surfers strijden tegen pesterijen. De vele haatcampagnes op basis van uiterlijkheden botst tegenwoordig op heel wat verzet. Dit maakt dat steeds meer surfers hun onzekerheden met elkaar delen om lotgenoten moed in te spreken.

Een mooi voorbeeld is de Tanis Jex-Blake, een moeder van vijf kinderen Tanis Jex-Blake die een open brief aan de tieners die haar uitlachten om haar striemen op het strand. “Het spijt me dat mijn eerste poging sinds 13 jaar tot zonnen in het openbaar. Het spijt me dat mijn buik niet plat en strak is. Het spijt me dat ik striemen over heel mijn buik heb. Maar het spijt met niet dat mijn lichaam vijf prachtige kinderen heeft gevoed en op de wereld heeft gezet.” Een ander voorbeeld is de #Fatkini, onder deze hashtag zetten dames die zichzelf volslank vinden foto’s in bikini op sociale media. Zo willen ze hun rondingen vieren en de wereld tonen dat je niet slank hoeft te zijn om mooi te zijn.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/1996612/2014/08/19/Striemen-lelijk-Deze-vrouwen-tonen-hoe-mooi-ze-zijn.dhtml

Aan striemen is niet echt veel te doen, dan ermee te leren leren. Het hoeft zelfs niet alleen te komen van een bevalling het kan spontaan optreden. Zowel jonge als volwassenen hebben er last van, en het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Zo komen het vaakst voor op de billen, buik, zijkant van het lichaam en soms op de schouderbladeren en armen.
Ga zeker eens naar de instagram kijken waar de persoon zich laat zien.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM