Mannen van de generatie Y lijden massaal aan bindingsangst

GenYVrouwen van nu die een serieuze partner zoeken waarmee zij zich kunnen settelen en een gezin kunnen vormen, doen het er het beste aan naar oudere mannen uit te kijken.

Daaronder hebben vrouwen het gevoel nog met ‘jongetjes’ bezig te zijn, die er alles aan doen om hun vrije, ongebonden leventje zo lang mogelijk te behouden.

Uit onderzoek in opdracht van Nickelodeon UK blijkt dat het niet alleen een gevoel is, maar dat mannen niet echt volwassen zijn tot ze gemiddeld 43 jaar oud zijn.

Dat is maar liefst 11 jaar later dan de vrouwen die op hun 32ste al tot wasdom zijn gekomen..

Volgens een studie van Pew Research Center, waar METRO over bericht, is slechts 26% van Generatie-Y (1980-1990) al getrouwd en het lijkt er niet op dat dit snel zal stijgen.

Ter vergelijking 48% van de Babyboomers (1945-1955) waren getrouwd op de leeftijd tussen de 18 en 32 jaar.

Generatie-Y vertrouwt mensen bijna niet. Amper 19% van de deelnemers verklaarden dat ze vreemde mensen durven vertrouwen terwijl dat percentage bij de generatie van de ouders met 40% veel hoger ligt.

Social media, het hoge aantal echtscheidingen en de ontelbare misdaden tegen de menselijkheid die ze hebben meegemaakt in hun korte levens hebben diepe littekens achtergelaten en zorgen voor bindingsangst.

Daarbovenop komen nog een aantal andere problemen, zoals de recessie en hoge studieschulden, hoewel die vaak ook tellen voor vrouwen, maar zij blijken ze beter aan te pakken dan de gemiddelde man van dezelfde leeftijd.

De grootste afknapper voor vrouwen zijn mannen die niet alleen niet weten wat ze willen, maar ook niet weten wie ze zijn.

Mannen zijn sneller tevreden met het feit dat ze nog gewoon bij hun ouders wonen en durven rustig te wachten tot ze een carrière in de schoot geworpen krijgen, terwijl vrouwen eerder geneigd zijn hun problemen aan te pakken.

De mannen van de generatie Y zijn ook 10x banger om te trouwen met de verkeerde dan dat ze bang zijn om over te schieten.

Volgens een rapport van ‘Journal of Economic Behavior & Organization’ hebben vrouwen meer vertrouwen.

Nu weten de single vrouwen dat alles wat ze meemaken met mannen (of jongens) niet abnormaal is en dat het goed komt zodra hij 43 kaarsjes kan uitblazen. Of voor diegenen met haast: zoek een man die minstens 10 jaar ouder is!

BRON: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2014/08/19/waarom-vrouwen-van-nu-mannen-van-hun-leeftijd-maar-watjes-vinden

Raar toch dan mensen meer angst krijgen om zich te binden. Is het echt een bindingsangst of heeft het te maken met de maatschappij waar ze onzeker van zijn en zo toch niets durven opstarten. Een relatie is ook niet zomaar even iets, je moet er beide voor gaan. En ja de meeste jongeren gaan heel lang naar school en hebben het moeilijk om werk te vinden. Waardoor er een angst bestaat zich echt een gezin te vormen. Andere zijn nooit zelf zeker en durven een stap uit het vertrouwde nest niet maken.