Last van acne? Deze make-uptips zijn voor jou

Wie vertelde vroeger dat acne enkel voorkomt in de pubertijd? Vergeet het! Zelfs bij dertigers durven puistjes nog onuitgenodigd opduiken in het gelaat. Gelukkig bestaat make-up om je onzuiverheden weg te werken. Met deze tips werk je die probleemzones zo weg.

Als je wat last hebt van acne, of hier en daar een verdwaalde puist, breng je beter niet eender welke make-up aan op je gezicht. De kans is immers groot dat je een gevoelige, wat vette huid hebt. Sommige ingrediënten zullen je acne wel verstoppen, maar stiekem ook verergeren. Gebruik je echter de juiste producten, kan je je huidproblemen ook een stukje genezen.

Primer
Een goede olievrije primer is niet goedkoop, maar het is wel een goede investering. Heel wat goede merken hebben er eentje in hun arsenaal zitten, denk maar aan Laura Mercier, Smashbox, MAC, Chanel of Neutrogena. De primer geeft je gezicht een degelijke basis en absorbeert de olieën van je huid. Het egaliseert ook, waardoor je foundation veel mooier over je imperfecties glijdt en langer blijft zitten.

Foundation
Om je puistjes en probleemzones te verstoppen, gebruik je best een foundation die gemaakt is voor een acne-gevoelige, vettige huid. Deze kan je probleemloos in de supermarkt of de drogisterij vinden. Wil je je acne zelf ook aanpakken, kan je op zoek gaan naar ingrediënten als salicylzuur. Op termijn zullen de opstoten van acne steeds minder erg worden. Zulke foundations kan je in de meeste apotheken krijgen.

Concealer
Zijn je puistjes na een laag foundation nog steeds zichtbaar? Geen nood, met een laagje concealer werk je de laatste beetjes weg. Ga voor een crèmige versie, zodat je geen droge plekken creëert. Een gelige ondertoon zal de roodheid van je huid ook het best wegwerken.

Poeder
Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten, fixeer je je gelaat na je foundation en concealer best met wat poeder. Wil je nog wat extra dekking, zoek dan een poeder met een gelige tint. Wie enkel wil fixeren, kan voor een transparante versie gaan.

Bronzer
Wie nog wat wil shapen, of nog wat extra kleur wil geven met een bronzer, gaat best voor een matte versie. Producten met wat glans of glitter erin geven snel dat zonnige effect, maar zullen je puistjes ook sterk belichten. Een matte bronzer zet je problemen veel minder in de kijker.

Blush
Veel vrouwen gaan liever aan blush voorbij als ze last hebben van acne, omdat ze vrezen dat het de roodheid nog verergert. Zonder blush lijkt je gelaat echter een stuk grauwer, en omdat je foundation egaliseert, geeft het een wat kleurloos effect. Ook hier geldt echter de regel: hoe minder glitter, hoe beter. Een natuurlijke, matte blush geeft je dat blozend resultaat.

Geen glans meer
Wie een vettige huid heeft, krijgt doorheen de dag nogal snel last van een glimmend voorhoofd, of een glanzende neus of kin. Er bestaan speciale ‘blotting papers’, een soort vloeipapiertjes die de overtollige olie op je gelaat absorberen. Een velletje wc- of keukenpapier werkt echter even goed. Pel een van de flinterdunne laagjes af en dep daarmee voorzichtig over de glimmende zones. Probeer niet te wrijven, anders kan je je foundation wegvegen. Een laagje poeder om opnieuw te fixeren, en voila: weg is de glans.

Kijk wel uit met make-up te gebruiken als je veel last hebt van acne. Soms kan dit tegen werken. Al wil je een mooi gezicht en kan je heel wat verdoezelen met make-up het is dan toch aangeraden om het te bespreken met een arts of dermatoloog.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie