Verkleurde nagels? Zo pak je dit probleem aan

© thinkstock.

Vrouwen die verzot zijn op nagellak kennen het probleem wel: je hebt je nagels een prachtig kleurtje gegeven, maar als je de lak er weer af haalt, zijn ze helemaal verkleurd. Met deze tips krijgen je nagels hun normale tint weer terug:

© thinkstock
© thinkstock

Nagels krijgen een ander tintje door het gebruik van fel getinte lakjes. Vooral blauwe, rode, paarse en groene kleurtjes kunnen een wat gelige tint achterlaten, die niet te verwijderen valt met remover. Dit probleem kan echter grotendeels voorkomen worden door het gebruik van een basecoat. Het laagje doorzichtige nagellak vormt een buffer tussen je nagel en de gekleurde lak, waardoor het pigment minder snel de kans krijgt om je nagel aan te tasten. Gebruik hiervoor wel een echte basecoat; een gewoon transparant lakje zal hiervoor niet volstaan. Goede merken als Essie, OPI,… hebben dit zeker in hun arsenaal zitten.

Toch geen basecoat aangebracht, of heeft die niet zo goed gewerkt? Dan kan je de verkleuring proberen aanpakken met citroensap. Het zurige sap heeft een verlichtende werking; ook je kapsel kan je hiermee een tint lichter maken. Giet een klein scheutje citroen in een kom met water en laat hier je handen in weken, of breng het rechtstreeks op je nagels aan. Het effect is zeer snel zichtbaar, en daarnaast zou citroen ook je nagels versterken. Top!

Daarnaast zijn er ook specialewhiteningproducten die je nagels weer hun normale kleur kunnen teruggeven. Sommige nagellakmerken als Orly en Hérome hebben poeders of tabletjes in hun gamma die je kan oplossen in een badje met warm water. Laat je nagels even weken, en ze zijn al snel weer stralend schoon. Verder kan je ook op zoek naar versterkende lakjes of lak die je nagels optisch witter maakt. Die vind je bij de duurdered merken, maar ook gewoon bij de drogist.

Ook een buffervijl kan een oplossing brengen voor verkleurde nagels. De verkleuring zit immers niet heel diep, maar is redelijk oppervlakkig. Met de vijl kan je de bovenste laag van je nagels wegvijlen, en het laagje eronder is nog steeds mooi roze. Vergeet wel niet dat je je nagel zo een stukje brozer maakt. Een versterkende en verzorgende lak is dan een goede investering.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/799/Cosmetica/article/detail/1989939/2014/08/14/Verkleurde-nagels-Zo-pak-je-dit-probleem-aan.dhtml

Vrouwen gebruik niet altijd nagellak, geef je nagels ook de tijd om terug gezond te worden. Ik noem het even gezond want weet er geen ander woord aan te geven. Door bepaalde stoffen in nagellak gaat de nagel na verwijdering verkleuren kunnen, wees dan verstandig en verzorg deze goed. Ze ben je problemen voor. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM