MEDITEREN EN KAMPEREN IN FRIESLAND

Hippe stadse zoekt rust: Mediteren en kamperen in Friesland

Yaaaay! Het is zomer, het weer is prachtig, tijd voor zwoele zomeravonden en ik… ik ben totaal uitgeblust. Moe van de stad, klaar met werk. En eigenlijk wil ik er voor niet al te veel geld even helemaal tussenuit, even wat anders. 
In Nederland zijn tientallen mindfullweekenden te boeken, van yogaretraites in de Achterhoek, hardloopsessies in Overijssel tot stiltedagen in Zuid-Limburg. Eentje springt echter in het oog: Mediteren en kamperen in Friesland. Niet te duur, middenin de natuur en het ziet er vrijblijvend uit. Met een druk op de knop meld ik me aan, huur een autootje en rijd naar het zonnige noorden. Eens kijken wat dit met mij doet.
Briesje, bomen en een zonsondergang
Bij elke stap die ik zet, voel ik mijn voeten. Eerst raakt mijn hiel de grond, waarna mijn voet zich afrolt en mijn tenen in een kort ogenblik weer afscheid nemen van de aarde. Tot de volgende stap. Geen denderende tramrails, zingende studenten of sirenes op de achtergrond, enkel het zachte briesje dat fluistert in mijn oren en knakkende takjes bij elke stap op de bossige grond.
We lopen in een rij, als een stiltestoet in een stille tocht. We wandelen tussen de bomen, over heide en langs een rustig landweggetje terug, met de zonsondergang als schilderachtig decor op de achtergrond.
Tussen de schapen
Ik bevind me in het Drents-Friese Woud, waar het Amsterdamse echtpaar Tineke en Rob in 2013 ‘Mediteren en Kamperen’ heeft geopend op een boerderij middenin de natuur. “Mediteren is al jaren een onderdeel van mijn leven”, vertelt Rob tijdens de warme groepsmaaltijd.
Hij is van oorsprong architect. “Ik ben helemaal geen zweverig persoon, toch heeft het mediteren mijn leven veranderd. Het heeft een enorme impact op mijn keuzes.” Tineke, een ervaren dans- en pilateslerares, schenkt water in. “We hebben de boerderij opgedeeld in twee delen. Hierachter wonen wij en waar we nu zitten is gezamenlijke ruimte voor de kampeerders.” De ruimte heeft een tafel met een klein keukentje. Je kijkt uit op de weilanden.
Rob wijst naar een houten puntvormige ruimte met uitzicht op het bos. “Ooit was dit mijn kantoor.” Hij heeft het ooit zelf ontworpen en fungeert nu voornamelijk als yogaruimte. Tijdens de midweken en weekenden geeft hij (wandel)meditatiesessies en zijn vrouw yoga en pilatesuurtjes.
Laat het lekker los
Dan neem ik plaats in de houten ruimte. Ik heb zelf weinig ervaring met meditatie, het klinkt als iets waar je veel geduld en rust voor moet hebben. Geduld en rust die ik tot nu toe nog niet in mezelf heb gevonden. Maar ik hoef me geen zorgen te maken. Rob legt het reilen en zeilen van meditatie geduldig en from scratch uit.
Hij laat ons zitten op een klein rond kussentje en start een korte meditatie, begeleid door zijn zware rustige stem. “Misschien begint je voet te slapen en komt daar een gedachte over in je op. Accepteer dat wat er is, en laat het rusten.” Makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig ben ik dus niet de enige met een slapende voet, bedenk ik. Somehow is dat een geruststellende gedachte.
Hup, naar je tent
Na mijn eerste meditatieles ever, neem ik de ruimtes en omgeving in me op en laat het idee van meditatie in combinatie met kamperen op me inwerken. Het weer is wat wisselvallig. Voor warmte in de avond ben je aangewezen op de eetruimte, die ik wat kil vind. Ik mis een fijne stoel met een gezellige lamp waar je kunt lezen en je even kunt terugtrekken. De mooie omgeving en het gastvrije echtpaar maakt echter veel goed.
De samenstelling van op een luchtbedje in een tent wakker worden om daarna een zitmeditatie te doen, vind ik wat oncomfortabel. Maar Tineke en Rob hebben daar wat op bedacht. Je kunt kiezen uit een Bed & Breakfast in de buurt, een van de door hen opgezette tentjes of de luxe tent met een fijn matras.
Wat jij?
Ben je niet zo zweverig, maar snak je naar een mooie omgeving, waar je tot rust komt, maar niet helemaal op jezelf aangewezen bent? ‘Mediteren en Kamperen’ is een blend van hippe Amsterdammers, vriendelijke mensen en mooie natuur. Het brengt mensen uit de randstad even helemaal tot stilstand.    
BRON: http://www.ze.nl/p/156724/hippe_stadse_zoekt_rust_mediteren_en_kamperen_in_friesland_
Dat is altijd prachtig als je gewoon in de natuur kan mediteren en de rust vinden. Dan hoef je nog niet van kamperen te houden het is wat erbij komt. Ooit heb ik een tipi weekend gedaan dat ook prachtig  is en toch aan dit kan treffen, juist dat het dan met zweethut te maken heeft en meditatie. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

Nadia wandelt

Wandelblog

We Love Me Now

Very OK Person! Connect with me; lovemeanonymous5@gmail.com Instagram: _l.o.v.e.me

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Umjetnost, zdravlje, civilizacije, fotografije, priroda, knjige, recepti, itd.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen met nonkel Juul en consoorten.

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

Theo-Herbots-Freelance-Journalist-Fotograaf 💙|| Daily Information in 💌 in 1️⃣1️⃣0️⃣ Languages ✅

You can translate any page and post on this "GREAT" Blog into 110 Languages with the Google Translate Widgete 😀‼ || Gedachten over Levensstijl en Gezondheid. Een gezondheid 😀 en Fotografie💥-Blog 💌Speciaal voor U ✅, Samen met U ✅, Samen door U ✅💚||

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Ontmanteld en Ontwricht

Blog door Chana Van Ryzeghem

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry malamakerij

Mala's magie

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

%d bloggers liken dit: