Amerikaanse filmt hoe ze lastiggevallen wordt op straat

video Volgens recente cijfers van het Europese Bureau voor de Grondrechten blijkt dat maar liefst 1 op de 2 vrouwen al eens seksueel lastiggevallen is. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat het daar zelfs over 65 procent gaat. Daarom ging website Vocativ praten met een schoonheidskoningin die zelf met ongepast gedrag werd geconfronteerd praten en stuurde ze een 28-jarige met een verborgen camera op pad. Met een Amerikaanse lightversie van ‘Femme de la Rue’, de documentaire van regisseur Sofie Peeters die in 2012 heel wat stof deed opwaaien, tot gevolg.

Uit een studie blijkt dat het probleem zelfs groter is in de Verenigde Staten dan bij ons. Daar werd 65 procent van alle vrouwen ooit lastiggevallen op straat. 23 procent daarvan zegt daarbij aangerand te zijn, 20 procent werd daarbij gevolgd.Nieuwswebsite Salon.com stelde het probleem aan de kaak naar aanleiding van een video op website Vocativ. Daarin doet Jennifer Corey, voormalig miss van de Amerikaanse staat Washington D.C., haar verhaal. Tijdens haar deelname aan de verkiezing van Miss America maakte de schoonheidskoningin er een van haar speerpunten van om vrouwen voor zichzelf te laten opkomen.

Maar toen ze zelf lastiggevallen werd, wist ze uit angst niet hoe te reageren. “Ik kon enkel denken dat ik had moeten weten wat te doen. Ik vertel vrouwen voortdurend wat ze in dergelijke situaties moeten doen, en ik had er geen idee van”, getuigt Corey.

Vocativ haalde nog meer vrouwen voor de camera, die met ongepast gedrag geconfronteerd werden. Zo stuurde website de 28-jarige Lindsey, die in Minneapolis woont, op pad met een verborgen camera. Zij had wel de moed om de mannen die haar lastigvielen aan te spreken. “Ik zou willen dat meer meisjes uit hun schulp zouden komen en die mannen de mond zouden snoeren”, vertelt ze aan Vocativ.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1976378/2014/07/30/Amerikaanse-filmt-hoe-ze-lastiggevallen-wordt-op-straat.dhtml

Het is gewoon erg te noemen dat vrouwen niet gewoon rustig op straat kunnen lopen. Dat sommige zelfs niet meer durven dragen wat ze echt willen dragen. Omdat ze zo een angst hebben om aangerand te worden, of in het slechtste geval verkracht te worden.
Hier gaat het nu over Amerika maar het is over heel de wereld dat vrouwen problemen kennen om over straat te lopen. En dan nog meer in de late namiddag avond of ’s avonds.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM