Universele bloedtest voor kanker op komst

© epa.

Zullen invasieve ingrepen als een colonoscopie en een biopsie in de toekomst overbodig zijn? Britse onderzoekers hebben een eenvoudige bloedtest ontwikkeld die aanwijst of iemand kanker heeft. De methode werd tot nu toe getest op drie types kanker, maar volgens de onderzoekers zijn de resultaten veelbelovend. Dat meldt Science Daily.

De bloedtest staat artsen toe snel en gemakkelijk vast te stellen of een patiënt die bepaalde symptomen vertoont kanker heeft of niet. Zo winnen ze kostbare tijd en worden dure en onnodige invasieve procedures vermeden. Bovendien biedt deze methode mogelijk een oplossing bij kankers waarvan de diagnose met de gebruikelijke technieken moeilijk op te maken is.

Meer onderzoek is nog nodig, stellen de wetenschappers van de universiteit van Bradford in het vakblad van de FASEB (Federation of American Societies for Experimental Biology), maar de eerste resultaten zijn alvast veelbelovend. Voor hun studie gebruikten de onderzoekers bloedstalen van 208 personen – waaronder gezonde mensen, patiënten met drie types kanker en personen die symptomen van deze kankers vertoonden. De bloedtest bleek accuraat in het vaststellen van melanoom, darm- en longkanker.

Schade aan witte bloedcellen
Bij de test worden de witte bloedcellen blootgesteld aan verschillende intensiteiten van ultraviolet licht (UVA). “Wanneer witte bloedcellen tegen kanker vechten, staan ze onder zware stress”, legt hoofdonderzoeker Diana Anderson uit. “Daardoor wordt het DNA van de bloedcellen bij mensen met kanker makkelijker beschadigd door UVA-licht.”

De resultaten toonden duidelijke verschillen in de schade bij patiënten met kanker, met precancereuze cellen en gezonde personen van verschillende leeftijden. Anderson spreekt van een zeer sterk resultaat en is hoopvol dat de test in de toekomst toegepast kan worden in de diagnostiek.

Het ziekenhuis van Bradford start binnenkort een klinisch proefproject op waarbij de doeltreffendheid van de bloedtest om darmkanker vast te stellen vergeleken wordt met die van een colonoscopie.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/120/Kanker/article/detail/1976151/2014/07/30/Universele-bloedtest-voor-kanker-op-komst.dhtml

Dit zou wel eens een positieve doorbraak kunnen betekenen. Die misschien dan ook sneller het symptoom kan naar voren laten komen en zo sneller met de nodige behandelingen kan worden gestart.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM