Migraine ernstiger tijdens overgang

Klachten van migraine (aanvallen van hoofdpijn) blijken bij vrouwen te verergeren in de jaren rondom en tijdens de overgang. Dit wordt bevestigd door onderzoekers aan de Universiteit van Cincinnati. Bij vrouwen met migraine neemt de hoofdpijn met 50 tot 60 procent toe tijdens de perimenopauze en menopauze.
Zij bestudeerden de gegevens van ruim 3.600 vrouwen tussen de 35 en 65 jaar. Wanneer vrouwen meer dan tien keer per maand migraine hadden, beschouwden de onderzoekers dit als een hoge frequentie. Van de vrouwen die nog niet in de overgang zaten had acht procent vaak hoofdpijn. Bij vrouwen in de perimenopauze en menopauze bleek ruim twaalf procent last te hebben van frequente hoofdpijn.

Vrouwen met migraine krijgen vlak voor hun menstruatie vaak meer hoofdpijn, wanneer de productie van vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron terugloopt. Mogelijk spelen de dalende oestrogeengehalten tijdens de overgang ook een rol bij de toenemende klachten van migraine.

BRON:http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=16527

Artsen zijn er echt nog niet uit door wat migraine ontstaat. De overgang menstruatie maar er spelen nog zoveel andere dingen mee die een migraine kunnen uitlokken. En voor het moment is er eigenlijk nog niet echt een medicatie voor die intensief werkt, wel het tegenhouden maar het nadeel is alleen dat dan weer die medicatie andere problemen kan teweeg brengen. Zodat je eigenlijk in een vicieuze cirkel komt te zitten. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM