Sporten in hoge hakken = strakke kont?

Steeds meer Amerikaanse vrouwen volgen sportlessen op hun hoge hakken. Fitnessinstructeurs beloven met deze nieuwe trend namelijk een strakkere kont en slankere bovenbenen.

Sportsessies als ‘The Heel Hop Workout’ en ‘Stiletto Strength’ worden steeds populairder in de Verenigde Staten. Tijdens deze lessen voeren deelnemers lichte oefeningen als squats en sit-ups uit in hoge hakken. Een trend die nu via het Verenigd Koninkrijk ook richting Europa lijkt uit te waaien. Fashionista Victoria Beckham is alvast overtuigd van de voordelen van sporten in hoge hakken. Posh zette onlangs op Twitter een foto van zichzelf in hoge hakken op een loopband. Dit zou niet aleen de bovenbenen en kont beter trainen, het zou ook goed zijn voor je heupen en buikspieren.

De Britse fitnessinstuctrice Nikki ontwikkelde een routine op hoge hakken na het bekijken van heel wat fitnessdvd’s. “Toen ik paaldansoefeningen uitvoerde op hoge hakken voelde ik mijn beenspieren harder dan ooit werken. En dat is niet onlogisch, de beste sportoefeningen doe je op een heuvel. Wanneer je de enkels ietsje hoger dan de rest van de voet zet, moeten de kuiten, heupen en beenspieren harder werken. Het beste resultaat krijg je bij hakken vanaf 7,5 cm. Dit maakt de oefeningen niet alleen efficiënter, het zet ook de kleinere spieren aan het werk. Als je deze routine drie keer per week gedurende 12 maanden herhaalt, merk je zeker een verschil in de taille en de kont.”

Toch maken experts zich zorgen over de gezondheidsgevolgen van deze trend. Het dragen van hoge hakken kan de achillespees verkorten en de ruggenwervels onder druk zetten. Wat tot heel wat pijnlijke aandoeningen kan leiden. Ook kunnen deze workouts artritis, gewrichts- en spierproblemen veroorzaken. Meer dan de helft van de stilettoliefhebbers kampt met eeltknobbels als gevolg van voorkeur voor hoge hakken. Daarom raad Nikki af om te joggen in dit schoeisel. Maar oefeningen als squats, kickboxoefeningen zijn volgens haar wel aan te raden. “Hoge hakken geven je een sexy en zelfzeker gevoel, deze manier van sporten is ideaal voor wie sport haat”, besluit de instructrice.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1957665/2014/07/24/Sporten-in-hoge-hakken-strakke-kont.dhtml

Als het in Amerika zit zal het snel naar onze landen komen. Wat niet geschreven wordt de blessures die men kan oplopen. En de pijnen die men moet doorstaan. Dan is mijn vraag een strakke kont kan je ook verkrijgen door andere oefeningen te doen. Dus vrouwen waag je er niet aan. Maar goed dat is gezegd door een man, en je bent altijd verantwoordelijk voor je eigen ik zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM