Loopt jouw kind risico op ADHD? Dit is een voorteken

Het is onmogelijk om precies te voorspellen of je kind later aandachtsstoornissen of hyperactiviteitsstoornissen zoals ADHD zal ontwikkelen. Wetenschappers waarschuwen echter dat de taalvaardigheden al in de kleutertijd latere problemen kan voorspellen.

De universiteit van Indiana heeft een onderzoek gevoerd naar de link tussen vroege taalvaardigheden en latere gedragsproblemen bij kinderen. De wetenschappers bestudeerden120 peuters gedurende een aantal jaar, en volgden de taalcapaciteiten van de kinderen en hun gedrag op de voet.

De onderzoekers hadden na afloop een straffe boodschap voor ouders: wiens kind op 3,5 jaar taalproblemen of -achterstand ondervindt, zoekt beter professionele hulp. Ze vonden immers een duidelijk verband tussen de capaciteiten en gedragsproblemen. De wetenschappers waarschuwen dat de achterstand kan wijzen op de ontwikkeling van ADHD of gelijkaardige stoornissen.

Jonge kinderen gebruiken taal immers al van in de kleutertijd om hun eigen gedrag en acties te reguleren en onder controle te houden. Kleuters die een achterstand in taal oplopen, kunnen dus ook op gedragsvlak moeite hebben om de eigen houding te begrijpen en aan te passen.

De dokters waarschuwen echter dat ieder kind op zijn eigen tempo ontwikkelt, en dat ouders niet meteen naar de arts moeten rennen als hun peuter wat trager is als zijn klasgenootjes. Een kind met achterstand hoeft ook niet per se een gedragsstoornis te ontwikkelen. Toch raden ze aan om een kind dat 3,5 is en zijn leeftijdsgenootjes nog niet heeft bijgebeend, te laten onderzoeken. “Als we dan al kunnen ingrijpen, kunnen we latere problemen misschien helemaal vermijden”, klinkt het.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/329/ADHD/article/detail/1957893/2014/07/24/Loopt-jouw-kind-risico-op-ADHD-Dit-is-een-voorteken.dhtml

Zoals ze zelf schrijven kan met het niet voorspellen of er een risico is op ADHD. Men kan op een moment een vermoede stellen en dan de nodige testen laten doen. Maar soms kan het kind aandacht vragen, en door die niet te krijgen anders gaan reageren. En dan wordt al snel gezegd mijn kind heeft dit of dat. Ja plaats het maar in een hokje. Want de ouders kunnen er niet mee omgaan. Ik spreek niet algemeen, dus mensen als je een kind hebt met ADHD ben ik niet de gene die zegt het heeft het niet. Maar men weet allemaal dat het meestal niet bij ADHD blijft en dat er andere symptomen ook meespelen. Voor deze die toch meer willen weten over dit is deze een pracht van een site
http://www.zitstil.be/

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM