EEN COREAGSME

Een coregasme: sporten tot een hoogtepunt

Wat een potje zweten tijdens de Zumba-les, behalve de gespierde instructeur, nog vele malen leuker maakt? Werk niet alleen aan je bootylicious billen, maar ook aan je coregasme. Core-watte? 

Als de motivatie om te sporten erbij in is geschoten met dit bloedhete weer, dan verzekeren we je dat je hierna met 100 km/h naar de sportschool rent en je jouw dildoverzameling niet meer nodig hebt. Want jouw dagelijkse hijgrondje in het park wordt een tikkeltje interessanter als je ondertussen stiekem naar een coregasm toewerkt.

Afbeeldingsresultaat voor COREGASM
Coregasme
En nee we verzinnen het niet. De University of Indiana heeft daadwerkelijk onderzoek gedaan naar het fenomeen coregasme, een orgasme dat je kunt bereiken door te sporten. Dacht je vroeger even dat Penny het paardenmeisje blufte als ze beweerde klaar te komen op haar Bonfire, deze studie bewijst dat het wel degelijk kan. En anno 2014 hoef je er niet voor op een paard te klimmen.Spontaan tot een hoogtepunt volkomen zodra je de drie kilometer hebt bereikt op de loopband? Jazeker, als je een coregasme wilt bereiken kun je gewoon je alledaagse oefeningen doen. Krijg je een soort twee voor de prijs van één, spieren én een voldaan gevoel.

Climaxverhogende sportoefeningen
Gelukkig hoef je geen hele Fifty Shades of Grey-taferelen uit te halen, een paar keer heel bewust in- en uitademen, terwijl je op de zogeheten captain’s chair zit, is al voldoende. Voor de sportschoolmaagden onder ons: dat is een apparaat waarbij je zonder zitvlak je knieën naar je borst brengt en dit een paar keer herhaalt.

Volgens de onderzoekers is dit de meest effectieve en ultieme manier om een coregasme te krijgen. Ook in touwen klimmen, paaldansen, spinning en, jawel, gewichtheffen verhogen de kans op een coregasme. Om het onderzoek extra kracht bij te zetten, vroegen de onderzoekers de ondervraagde vrouwen ook welke oefeningen zijzelf gebruiken om het ultieme genotsgevoel te bereiken. Dit kwam eruit:
 • Buikspieroefeningen (45%)
 • Gewichtheffen (26,5%)
 • Yoga (20%)
 • Fietsen (15,8)
 • Hardlopen (13,2%)
 • Een stevige wandeling (9,6%)
Het komt gewoon, dat coregasme
Voordat we even een blokje om gaan voor wat innerlijk plezier, gaf 40% van de vrouwen daarnaast aan al minstens tien keer (!) een coregasme te hebben gehad. Maar een vijfde van dit percentage gaf aan er niet echt van te kunnen genieten, aangezien ze door iedereen werden bekeken.Volgens Debby Herbenick, een van de onderzoekers, kan dat wel kloppen. Aan Metro UK vertelt ze dat het orgasme, dat tijdens het sporten wordt bereikt niet perse een seksuele bedoening hoeft te worden. Integendeel, veel vrouwen fantaseren niet eens tijdens een coregasme. Het, tja, komt gewoon.

Al sportend je climax bereiken. Het lijkt ons een ietwat onmogelijke opgave.
Stel je voor, word je eindelijk door die spierbundels in de krachthoek versierd, kom je voor hun neus klaar, terwijl je probeert twee kilo gewicht te heffen. Valt onder het kopje pretty awkward.

Het komt meer voor bij vrouwen dan mannen. Je gaat sporten en op een moment komt je lichaam op een hoogtepunt niet van de sport maar van een gevoel dat onderaan in het lichaam zich afspeelt. Een goed voorbeeld ervan is dat vrouwen fietsen en dat op een moment toch een bepaald gevoel gewaar wordt aan de intieme delen. Dit kan zelfs zover gaan dat een vrouw een orgasme kan krijgen.Men voelt een genot opkomen dat men niet altijd tegen kan houden. Meestal heeft het dan ook te maken met zenuwprikkels die door bepaalde bewegingen geprikkeld worden aan het intieme deel.
Afbeeldingsresultaat voor COREGASM

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

4 Comments:

 • Ik ben weer begonnen met fitness, dus ik ben benieuwd 😀

 • Naar de sportschool om een orgasme te bereiken

  Ligt jouw abonnement of 10-rittenkaart voor de sportschool te verstoffen in de hoek?

  Dan heb je, naast een slank, strak en gezond lijf nog een andere motivatie om te gaan: veel mensen komen tijdens een flinke work-out namelijk ook klaar……

  Seksuologe Debby Herbenick, o.a. werkzaam voor Men Health’s, besloot na een lezersvraag op zoek te gaan naar mensen die zogenaamde ‘coregasmes’ http://seks.blog.nl/vrouwen/2009/02/25/klaarkomen-in-de-sportschool of ‘sporegasmes’ http://seks.blog.nl/onderzoek/2012/04/06/spontaan-een-sporgasme-tijdens-het-sporten krijgen.

  Maar liefst 10% van de sporters bereikte al eens een hoogtepunt tijdens het trainen.

  Herbenick verklaart het doordat de lichaamsbeweging ook de inwendige delen van het lichaam stimuleert, zoals de zenuwbanen die naar de genitaliën lopen.

  Mannen zeggen dat de intensiviteit van de ejaculatie veel hoger is dan bij masturbatie, maar minder dan bij seks met een partner. Er waren ook mannen die zelfs orgasmes krijgen zonder een erectie.

  BRON: http://seks.blog.nl/algemeen/2015/09/07/klaarkomen-in-de-sportschool-2

  Het is gekend maar niet iedereen zal er over praten of het toegeven.

  Aum Shanthi

 • Sporgasme

  Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen doorhebt dat het een seksuele betekenis heeft. Zo schreven we eerst over Double Dutch, rimmen en Rusty Trombone. En we hebben er weer eentje voor je deze week! Namelijk het sporgasme. Je kunt vast al een beetje raden waar dit over zal gaan…

  Betekenis sporgasme

  Soms is seks net sport. Je zweet je een ongeluk en als je het goed doet, heb je de volgende dag spierpijn. Maar andersom kan het ook: sport die op seks lijkt. Nu denk je misschien gelijk aan een dubbelzinnige yogapositie of quaten. Nee en nee. We hebben het over het sporgasme. Een orgasme tijdens het sporten.

  Uit Amerikaans onderzoek van 2014 blijkt dat 10% van de vrouwen wel eens is verrast door een hoogtepunt tijdens een workout. Dat komt niet omdat ze ondeugend de trilplaat een standje harder hebben gezet of het zadel van de fiets aan het droogrijden waren. Bij een sporgasme (ook wel coregasme genoemd) is namelijk niet altijd sprake van een seksuele situatie.

  Sekstherapeute Victoria Zdrok legt het uit: “Veel vrouwen hebben een spanningsopbouw in hun benen nodig voordat ze een orgasme kunnen bereiken. Dus wanneer een vrouw tijdens het sporten extra endorfine en dopamine, stoffen die nodig zijn voor een orgasme, aanmaakt en daarbij haar spieren in de onderbuik aanpast kan de clitoris indirect worden gestimuleerd.”
  Jij ook een sporgasme?

  Als je je net had verheugd op een pretje in sportschool, dan moeten we je een beetje teleurstellen. Een sporgasme is namelijk niet voor elke vrouw weggelegd. “Het gebeurt meestal bij vrouwen die heel sterke bekkenbodemspieren hebben”, verklaart Joy Davidson, auteur van het boek Fearless Sex. “Het is een beetje ongebruikelijk om zoveel reactie te krijgen op één keer samenknijpen. Maar als je meerdere ‘reps’ doet, span je je bekkenbodemspieren keer na keer aan.”

  Wil je de kans op je sporgasme vergroten? Buikspieroefeningen, gewichtheffen, yoga, fietsen, rennen en wandelen vergroten de kans op een happy ending.

  BRON: http://www.ze.nl/artikel/243180-zes-sekswoordenboek-sporgasme


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Personal Plus Training

Personal training op locatie

Redheadrebel

Take the bull by the horns

The Desires of Living

De verlangens in je leven

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Femke's dagboek

Een kijk op dagelijkse beslommeringen

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Carpe Diem

Gewoon het leven dus...

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

Elyzenn

Notes by Anne

Aquarius

Een klasse WordPress.com site

Groeten uit #Tienen

𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐢𝐬 𝐨𝐦 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬 𝐨𝐩 𝐝𝐞ze S𝐢𝐭𝐞 🗣

Lief Huis

Over veilig thuis zijn

Mieke Van Looy's

One Shot of Wonderness a Day

Neverendingnotes

Niksjes, Nutjes, Notities & Nieuwsgierigheden

'T is Maan

haken, breien, tuinieren, hardlopen en meer!

VanGodenEnMensen

(Nieuws) Over religie en filosofie door Paul Delfgaauw

Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vier elk klavertje

Omdat je leven het vieren waard is.

The Victoria Tales

"We are not interested in the possibilities of defeat. They do not exist." - Queen Victoria

ECLECT

Humanistisch Eclectisch Religieus

heyesther

create your own health and happiness

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Hurricane Willem nu je hier bent. Welcome to the blog of Discobar Bizar, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Hurricane Willem whilst you are here!

CountingCatbirds

Juju & Journaling

Wimmeke

A grandmother is a little bit parent, a little bit teacher, and always a best friend.

Coaching De Lotus - kinder-en gezinscoaching

Vind hier het antwoord op je vragen....

Mandy van Ewijk

moeder baby ontwikkelingen & nog meer

Leven met Chronische Lyme en Co-infectie

Een ziekte die je vaak niet van de buitenkant ziet.

De tijd van uw keuzes

In uw hersenen zit een systeem, een stemmetje in uw hoofd en een tijdsbalk.

Liestoire

|| Lies Tanghe ||

Feelings With Music

A diary combined with lyrics

KoningsKrabbels | Weblog van Sandra de Koning - van de Pol

Lief, Leuk, Lachen, Leven, Lessen, Lezen, Luisteren, Langdradig, Lastig, Lanterfanten, Lef, Loslaten & Later...

GezondheidsCentrum-HealthCentre Ludwig Tummers

Full Service Para-medisch & para-psychotherapeutisch GezondheidsCentrum

Helen met Engelen

Healer. medium, auteur, kunst met een boodschap, spiritueel genezen, alternatieve geneeskunde, gezonde voedings adviezen, ziekte van Lyme begeleiding, tweelingzielen

%d bloggers liken dit: