Meer waardering op het werk als haar, nagels en make-up goed zitten? 

Schermafbeelding 2014-07-18 om 16.05.01Als je haar maar goed zit: dat is écht zo waar! Bijna drie kwart van de vrouwen die deelnamen aan een Brits onderzoek zijn van mening dat ze meer zelfvertrouwen hebben op het werk als ze er goed uitzien. Een derde van de ondervraagde vrouwen denkt dat hun baas hen meer waardeert als hun haren nagels en make-up er perfect uitzien. De helft van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oud, die aan het begin van hun carrière staan, denkt zelfs dat ze sneller promotie maken als ze een verzorgd kapsel hebben en make-up dragen op het werk, meldt nu.nl.
Bijna 70 procent van de ondervraagde vrouwen meent dat ze een slechte dag op het werk zullen hebben als hun haar niet goed zit, omdat daardoor hun zelfvertrouwen daalt, waardoor hun prestaties minder worden. De helft van de vrouwen ziet het ook meteen als een vrouwelijke collega vies of slecht zittend haar heeft. Naast slecht zittend haar, noemen de vrouwen ook een slechte adem, een slechte huid en gebarsten nagels als zake die hun zelfvertrouwen en prestaties op het werk ondermijnen. Veel vrouwen hebben dan ook altijd droogshampoo, deodorant en pepermuntjes in hun bureaulade. Toch zegt zo’n 60 procent van de ondervraagde vrouwen ’s ochtends geen tijd te hebben om zich helemaal op te tutten. Ruim 30 procent is er ’s ochtends te moe voor en een aantal vrouwen stelde dat het niks uitmaakt hoe ze er uitzien op het werk.

BRON: http://vrouw.blog.nl/beauty/2014/07/18/meer-waardering-op-het-werk-als-haar-nagels-en-make-goed-zitten

Er wordt steeds meer gekeken naar het uiterlijk en dan voornamelijk de verzorging. Niet teveel maar juist het nodige make-up, verzorgde nagels en voorkomen. Alles is van belang zeker op een sollicitatie of op een waardering gesprek. Maar ook om sociaal vlak wordt er meer en meer naar gezien. Dat maakt vrouwen die heel veel bloot geven harsnagels dragen en zich zwaar opmaken zullen minder in trek liggen dan vrouwen die weten met wat ze bezig zijn om hun uiterlijk te verzorgen. Op een normale manier daar niet al teveel make-up bij komt kijken dat de nagels van handen en voeten verzorgt zijn en dat kleding aangepast is naar ….
Nagels en voeten worden al snel vergeten en zeker in de periode dat het goed weer is, dat maakt dat vrouwen soms in een kleedje of rok nog laarzen gaan dragen, of hun voeten niet bloot durven geven. Tegenwoordig wordt hier ook meer aandacht aan besteed.