Spoedcursus op hakken lopen als een model

Modellentrainer Paultje van Model Workout vertelt hoe je op hakken moet lopen, je balans moet houden en hoe je kunt oefenen. Dat hij een man is maakt geen klap uit – hij loopt beter op hakken dan wij.

Er zijn weinig dingen op de wereld waardoor ik zachtjes begin te gillen tot het uitmondt in oorverdovend lawaai. Het ene is als super male model David Gandy me zou aanraken en het tweede zijn nieuwe stiletto’s van Louboutin. Alhoewel als ik heel eerlijk ben ik het hardst gil bij spinnen en wespen maar laten we het bij hakken houden want sinds ik als catwalk coach door het leven ga lijk ik wel te veranderen in Sarah Jessica Parker. Sans horseface of course!

Uiteraard heb ik te maken met mensen die het vreemd vinden dat ik modellen leer lopen op hakken en dat ik daarbij zelf ook op hakken loop maar een zwemjuf moet ook het water in toch? Er zit namelijk een enorm groot verschil in hoe men zich op hakken weet voort te bewegen. Afgezien van je balans weten te houden en je rug recht te houden ligt het ook aan het soort hak dat je draagt en de hoogte van de hak. Daarnaast speelt je houding en je postuur ook mee want sommige mensen weten ook op platte schoenen te lopen alsof ze door opdrogend cement heen moeten.

Zodra we het over houding gaan hebben is één ding het meest belangrijk: zelfverzekerd zijn. Als je als beginnend model nog maar weinig ervaring hebt met het lopen op hakken van 7 centimeter of meer dan is er niks belangrijker dan dit. Maak je recht, je nek lang en probeer alsjeblieft niet je heupen enorm naar voren te duwen om je balans te compenseren. Span je onderrug aan. Zet je hiel als eerste op de grond, gevolgd door je tenen. Als het gewicht op de bal van je voet is breng je je gewicht naar voren alsof je op je tenen loopt en zet je je voorwaarts af voor de volgende stap. Hoe hoger en dunner de hak is des te meer moet je de bal van je voet gebruiken.

Tipje nummer 1: Loop af en toe thuis op je tenen.

Tipje nummer 2: Controleer in de spiegel of je wel recht blijft staan. Geen zwikkende enkels!

Tipje nummer 3: Zodra je de high heels aandoet, loop normaal. Je doet niet mee aan Miss Nederland of een travestietverkiezing!

De twee Nederlandse hoogleraren Postema en Otten zijn overtuigd dat het dragen van hoge hakken voetklachten veroorzaken. Vooral op latere leeftijd schijn je er volgens hen last van te krijgen. De voorkant van de voet raakt overbelast, de tenen zitten vaak te krap en velen gaan verkeerd lopen. De kuitspier wordt daardoor ook vaak korter. Het lastige is dat dit vaak pas na vele jaren ontstaat. Zij zien het dragen van hoge hakken dan ook als mishandeling van je voeten. Nou heb ik zojuist mijn voeten gevraagd of zij het dragen van nieuwe Louboutins als mishandeling beschouwen en zij schudden daadkrachtig nee. Voor ons professionals is het dragen van hoge hakken vaak een must en af en toe loop je als model op het meeste vreemde schoeisel op een runway. Wat de hoogleraren en vele podologen dan ook aanraden is na gebruik vooral te stretchen en dan vooral je achillespees. Thuis en off runway kan je natuurlijk zo platvoets mogelijk erbij lopen en de schade beperkt houden. Nog een extra tipje! Zet je voeten even lekker tegen de muur om je kuiten op te rekken voor extra doorbloeding en minder korte kuitspieren.

Last but not least get yourself some decent flawless high heels. Als je dan toch begint aan je go-see’s zorg er dan voor dat als je je hakken meeneemt dat je jezelf een perfect paar hebt aangemeten. Dat wil voornamelijk zeggen in de juiste maat en de juiste vorm. Ook al is de kans dat je tijdens shows niet je eigen maat draagt altijd hoog.

Zijn we weer terug bij af, want als er iets flawless is dan zijn het wel de high heels van Louboutin of een paar Manolo’s of iets van Jimmy Choo als je nog ergens een spaarrekening over hebt. Er is niets leukers dan ze cadeau te krijgen natuurlijk, maar er hard voor werken zal denk ik voor net iets meer voldoening zorgen. Tot die tijd kan je me vinden tijdens uitverkoop om iets van een glimp van deze goddelijke schoenen op te vangen.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/106122/Spoedcursus+op+hakken+lopen+als+een+model

Als je echt op hoge hakken wilt gaan lopen kan het wel eens nuttig zijn deze tekst goed te lezen alvorens eraan te beginnen. Neem zeker ook een kijkje bij de link Postema en Otten. Dan ga je merken dat hoge hakken op een moment toch wat problemen kunnen geven. Hier op het blog is er al heel wat over geschreven, maar soms het van een hoogleraar kan beter aankomen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM