Een windgong; mysterieus, vrolijk en beschermend

Een windgong komt oorspronkelijk uit het Oosten. Het geluid ervan heeft iets mystieks en vrolijks. De klanken worden bepaald door de wind. Je kunt hem ook in de buurt van een deur hangen  als een soort welkomstmelodie voor bezoek. Een bamboe windgong zorgt voor een heerlijk rustige holle klank en werkt vaak ontspannend. Heb je nog geen één, dan kun je ook zelf één maken. Echt moeilijk is het niet. Wat heb je nodig? Garen, (niet te dik) bij voorkeur synthetische. Dit gaat langer mee. Een kleine boor.

bamboe

Bamboestokken in verschillende maten. Scherp mes en lak. Kies een stok uit voor aan de bovenkant. Het is de bedoeling dat de andere stokken hieraan komen te hangen. Maak het jezelf gemakkelijk door in de uiteinde een gaatje te maken (boren). Haal er een touwtje doorheen zodat je de windgong kunt ophangen. Snij de rest van de zes bamboetakken in verschillende lengtes en maak aan het eind een gleuf. Als de wind er doorgaat, creëer je geluid. Boor in elke bamboestok, aan de andere uiteinde een gaatje. Rijg er een touwtje doorheen en bevestig hem aan de bovenste stok. Hang ze van groot naar klein (de middelste is de grootste en de twee buitenste de kleinsten. Of van groot naar klein. Het beste kun je bamboe lakken. Zo gaat ze langer mee. Je kunt eventueel de draad, waarmee je de bamboestok ophangt, nog versieren met bijvoorbeeld kralen.

gong

Naast een decoratieve functie worden windgongen ook in de Feng Sui gebruikt. Zo kan een windgong je beschermen tegen negatieve krachten en de circulatie van de Chi energie activeren en bevorderen. In het noorden, noordwesten en westen kun je het beste metalen windgong hangen. In het zuidwesten en noordoosten een windgong van keramiek, en in het oosten, zuidoosten en zuiden een windgong van hout.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2014/06/28/een-windgong-mysterieus-vrolijk-en-beschermend

Wie kent het niet wie heeft het tegenwoordig niet. Maar bepaalde mensen kennen de oorsprong er niet van of beter gezegd de legende. Eigenlijk werd de windgong gehangen om boze geesten buiten te houden, of omdat men kon horen dat er iemand aanwezig was.
Nu is het prachtig om het in huis te hebben. Het geluid kan je heel wat rust geven en laten voelen. Zeker als je hem ergens hangt waar je geregeld de rust opzoekt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie