Taille van 58 cm: het nog extremere ideaal van de sterren

De erg magere Nicole Richie pronkt op Instagram met haar figuur.

Het laatste jaar leek het alsof het extreme magere schoonheidsideaal eindelijk aan het verdwijnen was. Gespierde lichamen werden uitgeroepen tot het ‘nieuwe mooi’ en er doken steeds vaker rondere dames op de catwalk op. Maar volgens het modemagazine Grazia is Hollywood nu weer geobsedeerd door maatje 0, erger nog in de Verenigde Staten wordt zelfs maatje 000 aan de sterren verkocht.

De graatmagere actrice Kate Bosworth.

Volgens bronnen in LA is het nu hot om uiterst slank te zijn in Hollywood. “Het draait niet meer om maatje 0, maar ze willen nog veel slanker zijn. Er zijn wel rondere rolmodellen als Kim Kardashian en Beyoncé, maar het wereldje is ontzettend hard. Het is geen geheim dat de sterren vaak de magazines halen omdat ze extreem mager zijn.”

De populairste bekende dames hongeren zichzelf nu uit om in een kledingmaat te passen die aan de taille slechts 58,5 centimeter meet. Wat overeenkomt met de afmetingen van een zes- tot achtjarig meisje. De meeste Europese modemerken gaan zelfs niet zo klein voor volwassenen, deze vrouwen moeten tussen de kindermaten hun outfits zoeken.

Modellen, socialites en actrices doen er alles aan om aan dit nieuwe schoonheidsideaal te voldoen. Nicole Richie ziet er onder meer slanker dan ooit uit, maar ook de Britse modellen Alexa Chung en Mary Charteris en actrice Kate Bosworth pronken met ongezond magere lijf. Ze poseren op sociale media met hun extreem dunne benen en uitstekende sleutelbenen.

“De jonge sterren zijn zo mager om de aandacht van de pers te trekken, jonge dames kopiëren hen dankzij foto’s op sociale media. Er bestaat zelfs een app waarmee je online foto’s kan bewerken om magerder te lijken”, aldus de bron.Volgens trainer James Duigan is de selfie-rage er ook een oorzaak van. “De sterren weten dat als ze een foto posten waarop hun ribben duidelijk te zien zijn ze aandacht zullen krijgen. Het is niet altijd echt, soms trekken ze hun buik in tijdens het nemen van de foto en soms lijken ze dunner door het perspectief. Ze krijgen media-aandacht door hun gewichtsproblemen. Wanneer je te snel of te drastisch afvalt, dan werkt dat niet. Het publiek ziet enkel het slanke lichaam en de sterrenstatus, maar niet de honger en de pijn. Wanneer je kledingmaat een standaard voor je eigenwaarde wordt, dan maken deze extreem kleine maten dat vrouwen een figuur willen dat gevaarlijk ongezond wordt voor hun lichaam.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/1928463/2014/06/25/Taille-van-58-cm-het-nog-extremere-ideaal-van-de-sterren.dhtml

Zo laten dus mensen hun misleiden. Zoals aangehaald wordt in de laatste paragraaf. En je merkt gewoon heel wat van foto’s die gemaakt worden worden bewerkt sta daar als jong iemand eens bij stil. Zodat je weet dat het allemaal in werkelijkheid er anders uitziet.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie