Limburgse ontdekt ultieme manier om hakschoenen (bijna) pijnvrij te maken

Limburgse ontdekt ultieme manier om hakschoenen (bijna) pijnvrij te maken

Het Limburgse schoenenmerk Noiselle pakte enkele jaren geleden uit met een ware innovatie: hakschoenen die én voorzien waren van hoge hakken én toch comfortabel om op te lopen waren. Anno 2014 heeft de Beringse Ellen Haselaars, oprichtster van het merk, een nieuwigheid om u tegen te zeggen: een hakschoen die high fashion combineert met hoog comfort.

 

Toen Ellen Haselaars enkele jaren geleden het idee kreeg om comfortabele hakschoenen te creëren, ging ze als ervaringsdeskundige een samenwerking aan met de schoenenwereld. Het resultaat werd door alle Belgische modebladen opgepikt als dé ultieme schoen om in huis te halen. Maar Haselaars wou meer. “Ik wou een comfortabele schoen op hoge hakken creëren die zo veel mogelijk alle gekende pijnpunten ontlast, waardoor het loop- en draagcomfort verhoogd wordt. De eerste lijn van Noiselle vulde die verwachting al voor een groot deel in, maar ik wou meer. Ik klopte aan bij podologen, orthopedische chirurgen en professoren om advies in te winnen. Ik trok zelfs naar Londen om er met een internationaal gerenommeerde orthopedisch chirurg te praten. Na twee jaar onderzoek en testen heb ik vorig jaar een patent aangevraagd, dat zou één van deze dagen goedgekeurd moeten worden. Naast een Belgisch patent, wil ik ook een internationaal patent aanvragen. De bedoeling is om met deze nieuwe technologie Noiselle internationaal op de kaart te brengen. Er zijn momenteel al gesprekken met Qatar en China.”

Wat die nieuwe stappers dan zo speciaal maakt? “We hebben het de naam Hiche Technology meegegeven, dat staat voor High Comfort, High Elegance. De zool van de schoen bestaat uit twee lagen. De onderste laag bestaat uit EVA, Ethyleen vinyl acetaat, een zacht, flexibel en duurzaam materiaal dat de voet op drie plaatsen beschermt en ondersteunt: het eiland vooraan, waardoor er een ontlasting van de bal van de voet is, de mediale boog, waardoor de boog van de middenvoet ondersteund wordt, en de hielbrug, die ervoor zorgt dat de druk verdeeld wordt, waardoor niet alle druk op het voorste deel van de voet terecht komt. Daarnaast is er een zachte bovenlaag, uitgevoerd in duurzaam Poron. Dat is een vrij duur materiaal. We hebben gedurende twee jaar ook andere mousse-materialen uitgetest, die vaak gebruikt worden door andere schoenenmerken. Heel wat mensen zullen ze wel herkennen als ze ooit de bovenste laag van hun schoen hebben zien loskomen. Maar die mousse brak snel in stukjes of werd erg plat door het gebruik, waardoor het draagcomfort enorm moest inboeten. Met Poron was dat niet het geval.”

Ook voor warm weer

“Nog een nieuwigheid aan de schoenen is de suède binnenafwerking. Vroeger maakten we gebruik van glad leder, net als zoveel andere schoenen, maar we merkten dat je daardoor sneller naar voor schoof bij het dragen van hoge hakken en het bovendien ook minder aangenaam dragen was bij heel erg warm weer. Suède absorbeert het zweet een beetje beter, waardoor je voeten een hoger niveau van comfort ervaren.”

“Door die combinatie van technologieën is de schoen impact- en schokabsorberend, waardoor hij beter is voor de spieren en gewrichten en zelfs een soort van masserend effect heeft, waardoor je voeten minder snel gaan opzwellen”, weet Ellen nog te vertellen.

Stelselmatige integratie

De nieuwste versie van de Noiselle-schoen zal stelselmatig geïntroduceerd worden. “Enkele winkels hebben al voor de wintercollectie, uitgevoerd met het nieuwe systeem, gekozen. Anderen opteren nog voor de klassieke technologie. Ook in de webshop (www.noiselle.com of ) van Noiselle zal je beiden terugvinden. De bedoeling is wel om op termijn de nieuwe technologie volledig te integreren in het aanbod, en de oudere versie stilaan weg te werken.”

De eerste exemplaren van de Hiche Technology zullen vanaf juli/augustus beschikbaar zijn. Voor een paar tel je ongeveer 325 euro neer.

BRON: http://www.vandaag.be/entertainment/152626_limburgse-ontdekt-ultieme-manier-om-hakschoenen-bijna-pijnvrij-te-maken.html

Ze blijven maar uitvinden om juist de vrouw op hoge hakken te doen lopen. Ze hebben dan bij heel wat deskundige hun luistert oor gelegd maar ze hebben niet bij een rug specialist en een bot specialist ten rade geweest. Want ook aan de heupen knieën en rug kunnen er problemen ontstaan door langdurig je met hoge hakken door het leven te gaan.
Al is het mooi voor de benen, of vormen de benen zich mooi het kan problemen geven aan andere lichaamsdelen, dan alleen pijnlijke voeten en tenen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM