Paren die nog bij elkaar zijn rond hun 70ste plukken daar veel vruchten van

MatureCoupleYogaLaatst vertelde een vrouw, die kort daarvoor met pensioen gegaan was, me haast verontschuldigend: “Ja ik ben nogal saai. Ik ben gewoon al 40 jaar met m’n man.”

Soms lijkt het erop dat datgene wat we allemaal zo graag willen, namelijk lang en gelukkig zijn met die ene grote liefde, door de maatschappij uit jaloezie wordt afgedaan als ‘saai’.

Juist koppels die nog samen zijn op de leeftijd van 65 à 70 jaar, de babyboomers dus, hebben samen vaak nog een hele fijne periode voor de boeg…….

Zo blijkt uit onderzoek de Harvard University, met data die al vanaf 1938 stammen. In totaal werden 268 mannen tussen de 19 tot 92 jaar ondervraagd.

Een belangrijke reden dat paren die lang samen zijn zo happy zijn, is volgens de wetenschapperts dat mannen hun echtgenotes (merkbaar) meer waarderen en zich beseffen dat ze blij zijn dat ze er nog zijn. Veel ~met name~ mannelijke leeftijdgenoten overlijden namelijk.

Maar er is nog een andere reden waarom het huwelijk zo goed gaat als beiden de leeftijd van 70 jaar hebben bereikt. Partners krijgen meer overeenkomsten dan verschillen.

Mannen komen namelijk steeds meer in contact met hun vrouwelijke kant (testosteron gedaald), terwijl vrouwen juist meer mannelijke trekjes krijgen (oestrogeen gedaald), waardoor een echtpaar op emotioneel en fysiek gebied meer in balans raakt.

Wij zeggen voor de grap weleens: ‘ze beginnen steeds meer op elkaar te lijken’ en dat is in letterlijke zin dan ook vaak het geval.

BRON: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2014/06/24/paren-die-nog-bij-elkaar-zijn-rond-hun-70ste-plukken-daar-veel-vruchten-van

Je hoort het niet vaak meer dat een relatie nog stand houd tot men oud is. Als er nu iets gebeurd in een relatie gaan ze gelijk uit elkaar of vragen ze de echtscheiding aan. Praten met elkaar en zoeken naar oplossingen nee dat komt er niet meer bij kijken. Ieder leeft zijn eigen leven en stress en hoge werkdruk zodat er geen tijd voor elkaar meer is, is nu de mode.
Als men nu al 10jaar bij elkaar bent is het uniek. En het is zo hoe langer men bij elkaar is hoe meer je elkaar kent en ook al heel wat watertjes door zwommen hebt met elkaar.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM