Verrassend: mannen zijn emotioneler dan vrouwen

Mannen mogen zich dan wel stoer voordoen, diep vanbinnen zijn het eigenlijk stiekem zeer emotionele wezens. Emotioneler dan vrouwen, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Het cliché wil dat mannen onder alle omstandigheden koel en rustig blijven, terwijl vrouwen in een handomdraai herleid worden tot een emotioneel wrak. Bullshit, leert een nieuw onderzoek van het Mindlab instituut ons. Mannen hebben zelfs diepere gevoelens dan vrouwen.

Tijdens de studie werden zowel mannen als vrouwen gevraagd om naar hartverwarmende video’s te kijken. Het experiment toonde aan dat mannen sterkere fysiologische reacties – gemeten via elektroden – vertoonden dan vrouwen, wat op diepere gevoelens wijst.

“We zijn de stereotypen over mannen en vrouwen zo gewoon, en ze worden dagelijks versterkt door de media en onze sociale interacties”, verklaren de onderzoekers. “We bekijken de wereld zwart wit en overdrijven de verschillen tussen de geslachten. Deze studie bewijst dat mannen minstens evenveel emoties voelen als vrouwen, en vaak zelfs sterker.”

De mannen blijken echter nog niet meteen bereid om het stereotype de wereld uit te helpen, want ze waren veel minder dan vrouwen bereid om toe te geven dat ze geëmotioneerd waren door de beelden.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/1927741/2014/06/24/Verrassend-mannen-zijn-emotioneler-dan-vrouwen.dhtml

Ik ga nu niet zeggen dat ze emotioneler zijn, ze gaan juist anders om met hun emoties. Waar een vrouw ze gewoon laat zien, zal een man zich sterk houden. Dat is eigenlijk nog het instinct van de man, IK MOET STERK ZIJN. En dat is niet zo ook mannen mogen hun tranen laten zien. En deze die het kunnen of doen voel zich er ook goed bij. 
Meestal zal een man het opkroppen of bij een vriend eruit laten komen, maar niet op het moment of situatie zelf.
Soms krijgen ze dan wel eens te horen en dit meestal nog door vrouwen je bent net een vrouw als ze hun emoties laten tonen, zeker als er een vrouw bijstaat. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM