Zo (pijnlijk) ver gaan vrouwen voor hun droomschoenen

 

© EdwinGhontier/Twitter.

article-2665243-1EE4708900000578-395_634x476

 

 

 

 

 

Het is een nieuwe rage in het operatiekwartier: de ‘Assepoester-operatie’. Tijdens deze zeer pijnlijke en gevaarlijke ingreep laten vrouwen hun voeten bijwerken: ingekorte of verlengde tenen, pijnlijke knobbels verwijderen en zelfs liposuctie. Enkel en alleen om in die mooie schoenen te passen.

© thinkstock.

Stel: je loopt voorbij je favoriete schoenenwinkel en ziet een prachtig paar pumps staan. Je haast je naar binnen om ze te passen, maar weet je voeten er langs geen kanten in te wurmen, want je tenen zijn wat te lang. En het was het laatste paar in de winkel, dus een maat groter is geen optie. Wat nu gedaan?

Eens zuchten en met lege handen de winkel uitlopen, lijkt ons de beste optie. Maar sommige vrouwen laten het daar niet bij. Paulina Charlikowska bijvoorbeeld, gaf 4.500 pond (zo’n 5.600 euro) uit om vier tenen te laten inkorten. “Ik heb mijn voeten altijd gehaat”, verklaar ze. “Ze zijn te groot en mijn tweede en derde tenen waren langer dan mijn grote teen. Ik durfde ze nooit te laten zien.” Toen ze 30 werd, besloot Paulina dan om voor de Assepoester-operatie te gaan. Ze liet twee tenen aan elke voet inkorten.

Het werd een operatie onder plaatselijke verdoving. “Ik hoorde mijn botten kraken en afgezaagd worden, en ik had metaaldraad in mijn tenen voor vijf weken. Eén teen ontstak, dus moest ik zware antibiotica innemen.” Het was het echter allemaal waard. “Nu ben ik zo trots op mijn voeten.”

© ElleMagazine/Twitter.

Gevaarlijk
Dit soort operaties, waarbij tenen worden verlengd of ingekort, vervelende uitstekende bulten worden weggeschraapt en er zelfs vet uit de tenen wordt weggezogen, zijn al een tijdje populair in Amerika. Ook aan onze kant van de oceaan is het intussen echter een snelgroeiend fenomeen. Artsen zijn echter niet helemaal opgezet met de procedures.  Ze zijn niet alleen zeer ingrijpend en pijnlijk, maar de kans op blijvende schade is zeer groot. “Een echte orthopedische chirurg zou zo’n operatie enkel uitvoeren bij medische problemen, niet voor esthetische redenen. De kans op ontstekingen, misvormde tenen, chronische pijn, bloedklonters en mindere beweeglijkheid is gewoon te groot. Maar de ingreep wordt vaak uitgevoerd door podologen.

Dat kan ook Danielle Sandler beamen. De vrouw, die 37 is, onderging de operatie om haar scheefgegroeide grote tenen te corrigeren. De ingreep mislukte jammerlijk, en de vrouw kan nu haar tenen niet meer buigen, waardoor die er als klauwen uitzien en altijd pijnlijk zijn. “Mensen moeten zeer goed nadenken voor ze zo’n operatie ondergaan. Volgens mij is het het risico gewoon niet waard.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1926635/2014/06/23/Zo-pijnlijk-ver-gaan-vrouwen-voor-hun-droomschoenen.dhtml

Hoe gek ben je dan als vrouw om je te laten opereren om juist die pracht schoenen aan te kunnen doen. En dan misschien nog maar voor een keer. Pijnlijke voeten oke maar als men nu al onder het mes gaat dat vind ik persoonlijk ver heel ver gezocht.
Er zijn vrouwen die ook graag andere schoenen zouden willen dragen maar door omstandigheden het niet kunnen.
Blijf toch redelijk vrouwen en ga niet tot het uiterste om toch juist die hoge hak aan te kunnen doen.

Als je naar hier gaat kan je de foto van de originele voeten zien
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2665243/Would-toes-shortened-fit-killer-heels-Its-agonising-dangerous-women-doing-it.html

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM