Heerlijk: deze zomerse aroma’s doen je echt goed

© thinkstock. Snuif de zeelucht op.

 

Wie maximaal wil genieten van mooie zomerdagen zet ook zijn neusgaten het best wagenwijd open. Om de officiële start van dit – hopelijk – zonnige seizoen te vieren, zetten we enkele deugddoende aroma’s voor jou op een rij.

© thinkstock
© thinkstock
© thinkstock

* Citrus
Je hoeft geen sloten koffie naar binnen te gieten om je energiepeil op punt te brengen tijdens de zomer. De geur van citrus werkt verkwikkend. Wie daarbovenop nog zijn tanden in de lekkere vruchten zet, kan extra voordeel plukken uit de vitamine C.

* Zeewater
Het geluid en de zoute geur van de zee zijn niet alleen relaxerend, het water verzacht ook ontstekingen en houdt je zenuwstelsel gezond, met dank aan magnesium en een brede waaier aan mineralen.

* Kokosnoot
Van zonnemelk tot zomerse cocktails, de geur van kokosnoot valt in het zomerseizoen niet te negeren. Als we aromatherapeuten mogen geloven, doet het ruiken van de vrucht wonderen voor je gemoed.

* Regen
Wanneer hete dagen bekoelen met een stevige regenbui krijgt de atmosfeer een opfrisbeurt. Uit studies blijkt dat de mens als het ware geprogrammeerd is om te genieten van de geur van verse regendruppels op een opgewarmde grond. Profiteer dus maar gewoon van die zomeronweders.

* Gardenia
Wie de Kaapse Jasmijn in zijn tuin heeft staan, moet zijn neus zeker eens in de bloesems duwen. Onderzoekers hebben ontdekt dat de geur een directe impact heeft op het emotionele centrum van je brein en heldere, vrolijke herinneringen oproept.

© thinkstock
BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/1924238/2014/06/21/Heerlijk-deze-zomerse-aroma-s-doen-je-echt-goed.dhtml
Ja die aroma’s onze zintuigen die iets meer en dieper werken in de zomer. Dat is toch prachtig wat de zomer ons geeft, en eigenlijk leert. We staan er als mens niet meer bij stil maar het is wel zo.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM