Russisch parlementslid wil hoge hakken verbieden (en platte schoenen eveneens)

  © thinkstock.

Een Russisch parlementslid heeft een voorstel ingediend om al te hoge hakken te bannen. Ook platte schoenen moeten volgens hem verdwijnen.

Oleg Michejev, een parlementslid voor de centrumlinkse partij Rechtvaardig Rusland, heeft een voorstel geadresseerd aan de douane-unie – bestaande uit Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan – om een maximumlengte voor hakken op te leggen aan schoenenfabrikanten. Tegelijk wil hij ook platte schoenen verbieden.

Om gezondheidsredenen
Voor het verbod worden gezondheidsreden aangehaald. “Schoenen zouden hakken moeten hebben tussen de twee en de vier à vijf centimeter maximum”, verduidelijkte Michejev zijn voorstel, dat vijf pagina’s telt. “De schadelijke effecten die optreden bij het dragen van hoge schoenen en platte schoenen worden vandaag erkend door experten wereldwijd. Het is noodzakelijk om die tendens een halt toe te roepen”, staat voorts nog te lezen.

Platvoeten of andere misvormingen
In een reactie stelde Michejev dat hij het grote publiek wil sensibiliseren omtrent de gevaren op lange termijn verbonden aan het dragen van oncomfortabele schoenen. Hij zei ook zich het lot van vrouwen aan te trekken en hen platvoeten of andere misvormingen wil besparen. “Ze zijn nog jong, ze denken daar gewoon niet aan”, bepleitte hij zijn voorstel. Hij voegde er nog aan toe dat 40 procent van de Russische bevolking aan platvoeten lijdt.

Storm van protest
Het voorstel heeft een mediastorm teweeggebracht in Rusland. Vrouwen claimden dat als hoge hakken effectief verboden zouden worden, dat ze dan bewust massaal hoge schoenen zullen dragen. “Mijn vrouwelijke collega’s praten al een een halve dag niet meer tegen mij”, lachte het parlementslid.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1924061/2014/06/20/Russisch-parlementslid-wil-hoge-hakken-verbieden-en-platte-schoenen-eveneens.dhtml

Hoe ver ga je als dit zou gestemd worden met meer pro’s. Dan denk ik bij me zelf mogen mensen zich zelf nog aankleden. Ja aan hoge hakken zitten op termijn lichamelijk problemen. Maar misschien bij iedere hoge hak die een vrouw koopt een handleiding bijsteken, NIET GEDURENDE HEEL DE DAG DRAGEN. LEER ER EERST MEE LOPEN.
Vind het gewoon erg dat hier een voorstel voor ingediend wordt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM