Shiatsu; een behandelmethode met druktechnieken

Shiatsu is een Japanse lichaamstherapie die berust op de principes van de eeuwenoude Oosterse geneeskunde. Het is een behandelmethode voor allerlei klachten die uiteen kunnen lopen van lichamelijk en psychische aard en voor het verbeteren van de algemene gezondheid zorgen.

shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm of elleboog worden uitgeoefend. Shiatsu wordt vaak op de grond of op een plat matras uitgeoefend. Shiatsu wordt ook regelmatig op de werkplek gegeven. Zo kwam, bij één van vorige opdrachtgevers, geregeld iemand langs. Heerlijk en met een zeer positief effect. Massage is eigenlijk niet het goede woord voor Shiatsu. Er worden druktechnieken gebruikt in combinatie met enkele rekkingen. Door op bepaalde punten in het lichaam te drukken, gaat de energie weer vrij stromen. In het algemeen verdwijnen of verminderen klachten, vergroot de fysieke mobiliteit en wordt meer energie ervaren. Daarnaast is er een beter contact met de eigen emoties en een beter innerlijk balans.

shi

Er zijn twaalf hoofdmeridianen en elke meridiaan correspondeert met een orgaan in het lichaam. Door op bepaalde meridianen te drukken, neemt niet alleen de pijn of klacht af, maar worden ook de geestelijke blokkades opgeheven. Bij Shiatsu draait het om een balans tussen lichaam, geest en ziel. Doorgaans duurt een massage een uur waarbij je vaak je kleding kan of mag aanhouden. Hou wel rekening mee dat je dunne loszittende kleding  draagt. Shiatsu zorgt ervoor dat het lichaam weer herkent hoe het zich echt kan ontspannen. Als gevolg hiervan verbetert de werking van de lichaamsfuncties en krijgt het lichaam zijn natuurlijke weerstand, veerkracht en herstellingsvermogen terug. Hierdoor heeft Shiatsu ook een sterk preventieve werking.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2014/06/20/shiatsu-een-behandelmethode-met-druktechnieken

Met shiatsu kan men heel wat pijnen weg nemen. Je kan het vergelijken als Reiki maar dan gericht op de meridianen van het lichaam en de drukpunten. Het voordeel van dit en ook van Reiki je hoeft er niet voor uit de kleren. Als men dit zou laten doen en de persoon zou aangeven om iets uit te trekken kan je dit perfect weigeren. Wel altijd rekening mee houden dat er bepaalde punten zijn die soms ook intieme delen kunnen aanraken. Een persoon die het geeft zal dit dan ook altijd vragen of aangeven, en is het nog altijd aan jezelf om het toe te laten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM