Vlaamse Liga tegen Kanker stopt samenwerking met taxussnoeisel.be

 

  © taxussnoeisel.be.

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) heeft de samenwerking met http://www.taxussnoeisel.be stopgezet. “We kregen meerdere klachten over de stijl van de snoeiers, en daarom is de samenwerking beëindigd”, zegt de woordvoerder van de VLK.

Taxus (taxus baccata) is belangrijk in de strijd tegen kanker, omdat in het snoeisel een kostbare stof zit die wordt gebruikt in medicijnen tegen kanker. Het is dus nuttig om het snoeisel van de taxushaag in te zamelen. Dat gebeurt onder meer door http://www.taxussnoeisel.be. Zij sturen snoeiers langs die uw haag bijknippen en zo snoeisel inzamelen.

“Omdat we bij het aanvang van het nieuwe seizoen, ongeveer een tiental dagen geleden, meerdere klachten ontvingen over het optreden van de snoeiers, en die klachten een smet werpen op het imago van ‘Kom op tegen Kanker’, vonden we dat de samenwerking moesten beëindigen, ook al is de samenwerking een aantal jaren goed verlopen”, zegt de woordvoerder van de VLK. “Intussen worden deze klachten onderzocht.”

De VLK sluit niet uit dat er later – na opheldering van de klachten – opnieuw samenwerking mogelijk zou zijn met http://www.taxussnoeisel.be. “Maar intussen willen we dat taxussnoeisel.be niet langer de naam en het logo van Kom op tegen Kanker en de VLK gebruiken bij de brochures die in Vlaamse gemeenten huis aan huis worden verdeeld”, zegt de woordvoerder.

De VLK werkt wel nog samen met de groendienst van een aantal Vlaamse gemeenten. De VLK zal overigens binnenkort een lijst van die gemeenten op haar website publiceren. In die gemeenten kan het taxussnoeisel binnengebracht worden in het containerpark.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1919609/2014/06/16/Vlaamse-Liga-tegen-Kanker-stopt-samenwerking-met-taxussnoeisel-be.dhtml

Soms kan je niet anders dan harde maatregelen te nemen en te stoppen. Spijtig genoeg maar beter een goede naam behouden dan dat klachten rond je oren vliegen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM