Deze beautygewoontes veroorzaken rimpels

© thinkstock.

 

Dat roken, alcohol en te veel suiker je huid veel sneller verouderen, weten de meeste vrouwen intussen wel. Maar ook deze hardnekkige beautygewoontes nodigen uit tot rimpels.

© thinkstock

Als je ’s avonds laat thuiskomt, wil je liefst zo snel mogelijk je bed in. Je ontschminken staat dan vaak onderaan het lijstje met prioriteiten. Maar die vijf minuten werk zijn het meer dan waard, want slapen met make-up is vragen om rimpels. De partikels sijpelen doorheen de nacht in je poriën, waarna ze collageen en elastine afbreken. Een jonge huid houdt zo niet lang stand, dus reinigen en daarna een vochtinbrengende crème smeren, is de boodschap.

Niemand ziet graag een puist op zijn gezicht verschijnen, en de drang tot uitknijpen is dan enorm. Toch laat je de ondingen beter zitten, want al dat gepruts aan je huid veroorzaakt irritatie, schade, rimpels en zelfs permanente littekens. Ze verdwijnen uiteindelijk wel vanzelf.

Kauwgom bevat dan wel weinig of geen calorieën, maar de kauwbewegingen veroorzaken op termijn wel heel wat rimpels rond de mond. Alles met mate is hier dan ook de regel.

We weten dat het niet gemakkelijk is, make-up aanbrengen, zeker als het om de ogen gaat. De huid rond je ogen straktrekken om je eyeliner te zetten is praktisch, maar moordend voor de gevoelige huid daar. En daarnaast is het geen garantie voor een goed resultaat; als de huid daarna op zijn plooi valt, kan de liner schots en scheef zitten.

Wie op zijn buik slaapt, kan op termijn slaaprimpels krijgen van het kussen. Een kussensloop van satijn kan hier helpen, omdat je huid daarover glijdt. Gewoon op je rug slapen is ook een simpele oplossing.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zonnebescherming overslaan is de snelste weg naar ouderdom. Ook als je meestal binnenzit, of er niet veel zon is, kies je beter voor een dagcrème met een zonnebeschermende factor. Zorg er ook voor dat je altijd een zonnebril op zak hebt, zodat je nooit rimpels krijgt door met je ogen te knijpen tegen fel licht.

© thinkstock
We worden allemaal oud, en het weer doet er ook niet goed aan. Allemaal krijgen we op een moment rimpels, en ja vrouwen hebben nu eenmaal een glad mooi gezicht. Toch kan met aan bepaalde dingen helemaal niets doen, maar door misschien kleine toepassingen kan je het verminderen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM